Un total de 8.782 alumnes de l'illa han participat en activitats didàctiques relacionades amb el patrimoni històric

A Menorca es porten a terme, cada curs, tota una sèrie d'activitats didàctiques sobre patrimoni històric, dirigides a grups escolars. Aquestes activitats s'ofereixen des de diferents administracions i institucions (Consell Insular de Menorca, Museu de Menorca, Ajuntament de Maó i Museu Municipal de Ciutadella) però existeix una coordinació que permet evitar coincidències i duplicitats. Així, una part de les activitats oferides pel Museu de Menorca i el Museu Municipal de Ciutadella es troben integrades en programa Salut Jove i Cultura que coordina el Consell Insular.

Des de totes les administracions implicades es considera molt important l'educació i conscienciació dels infants de cara a la protecció i salvaguarda del patrimoni històric. Tot i que des del Consell Insular s'adopten mesures de vigilància per tal de preservar els monuments, no hi ha dubte que el respecte i l'estima de la població cap al patrimoni és una condició indispensable per la seva correcta protecció.

Així, dins el programa Salut Jove i Cultura s'ofereixen un total de 22 tallers relacionats amb el patrimoni històric, 13 dels quals són visites a monuments i indrets d'interès patrimonial, i les altres nou son altres altres activitats. Un total de 1810 alumnes han participat en les visites a monuments.

Per altra banda, les 15 activitats oferides pel Museu de Menorca han tingut un total de 2.768 participants, i les nou activitats que ofereix el Museu Municipal de Ciutadella han comptat amb la participació de 2.367 escolars

Per altra banda, el Consell ofereix també una activitat fora del programa Salut Jove i Cultura, amb el títol de "Adopta un monument", que té com a objectiu que cada grup escolar participant estableixi un vincle més intens amb un jaciment concret. Així, al llarg de diverses sessions els alumnes estudien el jaciment, amb l'ajuda d'un arqueòleg, i finalment fan propostes per millorar-ne la gestió. Un total de 18 grups escolars ha participat durant aquest curs en aquesta activitat, amb un total de 450 alumnes.

L'ajuntament de Maó, per la seva banda, ofereix deu tallers relacionats amb el patrimoni històric dins del seu programa "Amb bona lletra". Durant aquest curs, un total de 1.387 alumnes han participat d'aquests tallers.

En total, per tant, 8.782 alumnes de l'illa han participat en activitats didàctiques relacionades amb el patrimoni històric durant el curs 2017-2018. Aquest nombre d'alumnes constitueix el 63,9% del total d'alumnes matriculats a Menorca durant aquest curs, que sumant els d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius, dóna un total de 13.743.

Per a més informació, podeu consultar:

http://salutjove.cime.es/gescursos/tallers.aspx
https://www.museudemenorca.com/static/uploads/programacurs2017-2018.pdf
http://www.obrintportes.org/gescursos/tallers.aspx
http://ambbonalletra.ajmao.org/gescursos/tallers.aspx

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS