El poblat talaiòtic de Sant Agustí, al terme des Migjorn Gran, és un dels més monumentals de l'illa i és conegut per la singularitat d’un dels seus talaiots. Es tracta d’un dels pocs talaiots amb cambra interna i en el seu interior conserva l'embigat de fusta d'ullastre original.
El poblat el componen dos talaiots, fins a vuit cases talaiòtiques i set construccions amb elements similars als recintes de taula, encara que no se'n conserva l'estructura completa.
Pel material trobat al poblat se sap que va estar habitat fins a època islàmica (segles X-XIII).
Horari: Accés lliure
Preu: Gratuït
Visitable: Si
Accés: S'hi accedeix per la carretera Me-18 des Migjorn Gran a Sant Tomàs. Es recorren 1,5 km fins a trobar una desviació a la dreta que dóna accés a la finca de Sant Agustí. Es deixa el cotxe i es camina pel camí rural 1 quilòmetre fins al jaciment.
Aparcament: No Habilitat
Visites guiades:
Contacte:
Serveis: No
Accés a persones amb mobilitat reduida: No
Més informació Veure mapa
Més informació:
Periode talaiòtic Periode talaiòtic final
El talaiot de Sant Agustí també conegut com “el talaiot de ses bigues de mata” el trobam descrit en un gran nombre de publicacions dels segles XIX i XX fent referencia a la seva gran cambra interna amb dues immenses columnes i les bigues originals que conserva al sostre. Una datació pel mètode de C-14 va demostrar que es tractaven d’elements originals que daten del 1100 aC, aproximadament El poblat també conté les restes de tres cercles, alguns dels quals conserven les divisions internes pròpies de les cases talaiòtiques.
Al sud-oest del nucli, es localitzen set construccions de planta absidal i façanes lleugerament còncaves, que alguns autors paral·lelitzen amb els santuaris de taula, tot i que només una excavació arqueològica podria resoldre la qüestió.