El Departament de Cultura estrena el vídeo ‘Talaiots pels Drets Humans’

ImatgeEl passat dia 11 de gener el Consell Insular de Menorca, en cooperació amb els ajuntaments i diverses entitats de l’illa, va donar suport a l’acció “Torres, talaies i talaiots de la Mediterrània. Un cant pels Drets Humans” amb l’encesa de 28 talaiots.

Un acte que va tenir lloc gràcies a la coordinació i col·laboració de l’Associació Amics del Museu de Menorca. El Departament de Cultura presenta avui un vídeo resum del que va ser una experiència amb un doble objectiu, per un costat, sensibilitzar a la ciutadania del drama que pateixen al Mediterrani les persones que es troben en una situació extrema i es veuen obligades a desplaçar-se per sobreviure; i per l’altre, recrear el que podria haver estat la comunicació visual entre assentaments talaiòtics a la prehistòria, en una època en la qual els moviments de població d’un lloc a l’altre del Mediterrani eren un fet normal.

La peça audiovisual, produïda pel Festival de Cinema de Menorca, es distribueix a través de les diferents xarxes institucionals de la Menorca Talaiòtica i l’Agenda, Menorca illa de Cultura; així com des dels canals del Festival de Cinema de Menorca. El vídeo compta amb tres versions en català, castellà i anglès. La música és un tema original de la menorquina Anna Ferrer. El conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, vol agrair a totes les associacions, entitats i voluntaris de l’illa la seva participació en aquesta acció.

Cal recordar que l’encesa es va dur a terme de manera simultània a altres llocs del Mediterrani: Mallorca, Eivissa, Formentera, l’illa de Quios (Grècia) i diversos punts de Marroc, Tunísia i el Líban.