El Govern Balear col·labora amb la candidatura Menorca Talaiòtica

Imatge28 d'agost de 2020.- El Consell de Govern ha aprovat, a proposta de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, una subvenció directa per al Consell Insular de Menorca, a través de la qual, entre d'altres, es cobriran despeses de difusió i divulgació, actuacions sobre els jaciments arqueològics que formen part de la candidatura i assessories del projecte Menorca Talaiòtica.
Aquest import ja està previst en el pressupost de la Comunitat Autònoma per a l'any 2020 i implica continuar donant suport econòmic a la candidatura, tal com ja s'ha fet els darrers dos anys.

La declaració de la cultura talaiòtica de Menorca com a patrimoni mundial per part de la UNESCO suposarà atorgar un valor afegit al patrimoni històric de l'illa i de les Illes Balears en el seu conjunt. Per tant, també contribuirà a garantir la seva protecció d'una manera més efectiva.

El Consell Insular de Menorca va iniciar els tràmits per declarar la cultura talaiòtica de l’illa com a patrimoni mundial l'any 2010.
El 2013, va signar un conveni amb el Govern per tal de col·laborar en aquest projecte. Quatre anys més tard, el Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics (ICOMOS) va recomanar esmenar l'expedient, fet que va dur el Consell a dur a terme un programa d'investigació i a encarregar una sèrie de treballs específics per acompanyar la documentació oficial de la nominació.

alt text

 

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS