Presentació de la nova candidatura de Menorca Talaiòtica

ImatgeEl patrimoni és el llegat que rebem del passat, que vivim en el present i que hem de transmetre a les generacions futures, i tot aquell patrimoni considerat de “valor universal excepcional” és el que la UNESCO vol reconèixer formalment. La candidatura Menorca Talaiòtica, compleix amb tots aquest valors i atributs excepcionals i aspira a integrar-se a la llista de patrimoni mundial l’any 2022.
El passat dia 5, el supervisor i redactor del nou expedient de la candidatura, Cipriano Marín, va presentar-lo davant l’equip de govern del Consell Insular de Menorca i els conseller de l’oposició. Aquest nou expedient articula la Menorca Talaiòtica en nou àrees territorials que mostren els vestigis materials més excel·lents de la prehistòria de l'illa corresponents al període que abasta des de la irrupció de les construccions ciclòpies a l'illa (1600 aC) fins a l'ocàs d'aquesta cultura, en les albors del segle I aC. La diversitat territorial dels components del bé il·lustren nítidament les diferents maneres d'ocupació i ús del territori, la plasmació dels esquemes socials i religiosos i, en conseqüència, els processos de modelació del paisatge de l'illa i dels seus espais simbòlics durant aquesta època.
A l’acte, on també va intervenir el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria i el Sr. Sergio Ortega, representant del Ministeri de cultura, es va presentar també el Pla de gestió, elaborat per Antoni Nicolau,que estableix els mecanismes per garantir el manteniment i la millora del VUE, les condicions d’autenticitat i integritat dels béns de la Menorca Talaiòtica i del seu estat de conservació, així com enfortir la relació d’aquests béns amb la comunitat. 
Per la seva banda, Joaquim Pons, arqueòleg i tècnic del departament de cultura del Consell Insular, va anunciar la creació de l’Agència Menorca Talaiòtica que tindrà les funcions d’elaborar propostes, promoure la recerca, conservació, difusió, restauració i formació sobre els valors del patrimoni arqueològic, dur a terme el pla de gestió i  fomentar la participació i la cooperació social, entre altres.

Posteriorment, es va reunir la comissió permanent de Menorca Talaiòtica, per revisar diversos aspectes de l'expedient de cara a la seva redacció definitiva. 
 
El dimarts dia 6  es realitzà una segona presentació de la candidatura a la comissió assessora de Menorca Talaiòtica en un acte que es celebrà a la sala multifuncional de Es Mercadal.  

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS