El Projecte Arqueològic Sant Agustí Vell tanca la seva quarta campanya d’excavacions


  
 

El Projecte Arqueològic Sant Agustí Vell va tancar la seva quarta campanya d’excavacions amb la presentació el 6 de novembre dels últims avenços. Aquest poblat és conegut per la singularitat d’un dels seus talaiots, anomenat popularment “el talaiot de ses bigues de mata”, que encara conserva l’embigat d’ullastre de més de 3.000 anys d’antiguitat. En els treballs d’enguany destaquen:
 
  • La finalització de l'excavació del corredor que dona accés a aquesta construcció emblemàtica. Aquest corredor ara té un metre més de profunditat, quedant anivellat amb la porta d’entrada del talaiot.
  • Les feines a la zona frontal de l’edifici adossat a la banda sud del mateix talaiot. L’objectiu: entendre la relació entre les dues construccions i la seva funcionalitat.
  • Les restes de ceràmica feta a torn realitzada pels púnics de l'illa d'Eivissa (segles V a II a.C.) que s’han trobat en aquesta área, barrejades amb fragments de ceràmica talaiòtica. Aquest és el primer testimoni del contacte entre les cultures talaiòtica i fenicia que es troba en aquest jaciment. A més, també han aparegut llavors carbonitzades, restes de fauna domèstica.  
 
Damià Ramis i Ismael Moll, responsables d’aquest projecte impulsat per l’Associació Arqueologia i Patrimoni, van explicar que en els propers mesos s’estudiaran les restes materials recuperades per establir noves interpretacions sobre aquest conjunt. Sant Agustí Vell està situat al Component 4, que conformen els assentaments talaiòtics de la zona de barrancs del migjorn de l'illa. De les nou àrees territorials o components que articulen la nova candidatura de Menorca Talaiòtica, aquesta és la que té una major densitat de jaciments. El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, i la batllesa d’Es Migjorn Gran, Antonia Camps, van ser les autoritats presents.
 

 
Enllaços relacionats
Facebook Sant Agustí
Vol estar informat de les darreres novetats?
Subscriu-te al butlletí
Comparteix aquest contingut
     
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears Unesco Menorca Reserva de Biosfera
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS