Altres: Encesa de talaiots pels drets humans


27 Mar

Dissabte 27 de març es durà a terme l’acció "Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània, un cant pels Drets Humans”. Organitza aquesta activitat el Consell Insular de Menorca, en cooperació amb 22 entitats solidàries, veïnals o culturals de l’illa i persones a nivell individual. 32 talaiots i talaies de Menorca s'encendran amb bengales de fum a les 13 h i de llum a les 19 h.

L’objectiu d’aquesta acció és doble: per un costat, sensibilitzar a la ciutadania del drama que pateixen a la Mediterrània les persones que es troben en una situació extrema i es veuen obligades a desplaçar-se per sobreviure, i per l’altra, en el marc de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial, recrear el que podria haver estat la comunicació visual entre assentaments talaiòtics a la prehistòria, una època en la qual els moviments de població d’un lloc a l’altre de la Mediterrània ja era una cosa normal.

Es realitzarà un acte central al jaciment de Torre d’en Galmés (Alaior) on es llegirà un manifest i s’interpretarà la cançó “Ítaca”. Simultàniament s’encendrà la resta de talaiots. Per assistir i veure l’acte de l’encesa es podrà anar a Torre d’en Galmés (Alaior), Son Catlar (Ciutadella) i Talatí de Dalt (Maó). Hi ha places limitades i cal inscripció prèvia.

Aquesta acció estava programada pel dia 9 de gener en el marc de la Diada del Poble de Menorca, però va ser ajornada a causa de les condicions meteorològiques adverses i la situació sanitària ocasionada pel COVID-19.

Per fer la inscripció prèvia o més informació: talaiotsdretshumans@gmail.com o 679 57 03 72.

alt text

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS