La candidatura a examen davant el grup d’experts d’ICOMOS el proper 26 de novembre


  
 
El proper 26 de novembre Menorca Talaiòtica viurà a París un altre moment decisiu amb la defensa de la candidatura davant el panell d’ICOMOS internacional, el grup d’experts encarregat de l’avaluació de les candidatures que es presenten davant la UNESCO el 2022. El vicepresident i conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, encapçalarà la comitiva menorquina.

Aquesta nova prova a superar arriba després de la misió d’avaluació a càrrec d’un representant d’ICOMOS a principis d’octubre, i la demostració de suport a la candidatura per part del Govern balear amb la visita de la presidenta Francina Armengol, i el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, aquest dimecres 27 d’octubre.

En aquesta ocasió, la presidenta Armengol i el conseller Company han recorregut el poblat talaiòtic de Torre d’en Galmés, el jaciment talaiòtic més gran de Menorca, acompanyats per la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; el vicepresident i conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria; i la directora insular de Cultura i Patrimoni, Raquel Marqués.

Durant la visita, han pogut conèixer les característiques del poblat talaiòtic, on van arribar a viure prop de 900 persones. El poblat disposa de tres talaiots, nombroses cases circulars, un sistema de recollida d’aigües i un recinte de taula. Té una extensió de sis hectàrees i és una de les nou àrees que s’han inclòs en la candidatura per formar part de la Llista de patrimoni mundial, una decisió que el Comitè del Patrimoni Mundial haurà de pendre el juliol de 2022.

Armengol ha assegurat que el Govern està “plenament implicat en la candidatura” i ha mostrat el seu “suport absolut” a l'equip que treballa en fer que Menorca Talaiòtica, l'única candidatura que presenta Espanya a Patrimoni de la Humanitat, sigui una realitat. La presidenta també ha defensat que “Menorca és un exemple dins de les Balears de cura del paisatge i del seu passat”.

Per la seva banda, Susana Mora ha recordat que la propera fita en aquesta cursa de fons per aconseguir la nominació serà a finals de novembre: “a París podrem defensar la candidatura davant els membres d’ICOMOS per tal que l’informe inicial que s’emetrà a principis del 2022 sigui positiu”. Així ho ha confirmat el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, marcant el proper 26 de novembre com a data important en el calendari de Menorca Talaiòtica. “És molt important aquesta visibilització avui del suport institucional del Govern de les Illes Balears perquè aquesta darrera etapa que ens queda per caminar sigui exitosa. No tenim la clau, la té UNESCO, però pensam que ho tenim tot per poder arribar a bon port”, ha afegit.

El Govern dona suport a la candidatura i col·labora amb el Consell Insular de Menorca a través d’una subvenció destinada a cobrir despeses de difusió i divulgació o a fer actuacions sobre els jaciments. El passat mes de juny es va aprovar l’aportació d’enguany, de 200.000 €, que, sumada a les tres anteriors, suposa una inversió total d’un milió d’euros.

En finalitzar el recorregut per Torre d’en Galmés, el grup s’ha desplaçat a la fàbrica cervesera Grahame Pearce de Sant Climent, a Maó, on es produeix la cervesa Talaiòtica, un producte creat en col·laboració amb el Museu de Menorca i la candidatura de Menorca Talaiòtica.

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS