Menorca Talaiòtica al Saló Internacional de Patrimoni Cultural de París

ImatgeDe la mà de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), Menorca Talaiòtica ha estat present al Saló Internacional de Patrimoni Cultural celebrat al Carrousel du Louvre, al cor de París, del 28 al 31 d’octubre. Aquesta és la segona vegada des de 2019 que Menorca hi participa, després de l’aturada forçada per la pandèmia. Durant aquestes jornades, s’ha pogut constatar l’interès que desperta la Menorca Talaiòtica en el mercat francés. Aquest és el saló de referència a nivell europeu per a tots els actors relacionats amb el patrimoni, aplegant cada any més de 300 expositors i 20.000 visitants, entre públic general i professionals.

En el marc del saló, el diumenge 31 d’octubre va tenir lloc la conferència “El territori en la prehistòria de Menorca: un paisatge actual”, a càrrec de Carmen Lara, arqueòloga i responsable de Turisme Cultural de la FFTM. Lara va destacar l’excepcionalitat de la cultura talaiòtica i la prehistòria menorquina, amb els més de 1.500 jaciments prehistòrics i els magnífics monuments talaiòtics que configuren el paisatge de l’illa. Una presentació que va girar al voltant de la candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial de la UNESCO i com aquest patrimoni forma part de la vida quotidiana dels menorquins. La conferència va finalitzar amb la projecció del trailer del documental “La Menorca Talaiòtica”, realitzat per la productora mallorquina Espiral per encàrrec del Consell Insular de Menorca.

La FFTM ha estat present a l’estand d’Illes Balears, sota l’organització de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB). En aquest punt, s’ha ofert informació sobre les possibilitats relacionades amb el turisme cultural a Menorca, com la Menorca Talaiòtica, la Menorca britànica i el Camí de Cavalls. Entre les visites a l’estand balear, destaca la del president de l’INRAP (l’Institut Nacional de Recerca Arqueològica Preventiva de França), Dominique Garcia, que va posar en valor l’alt nivell del patrimoni cultural menorquí.

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS