Descripció

Els grans monuments de Menorca es construïren amb la tècnica ciclòpia, és a dir amb pedres de grans dimensions col·locades en sec, sense argamassa, amb unes peculiaritats que els fan únics i singulars dins del patrimoni mundial.

La investigació científica entorn a la Menorca talaiòtica, especialment intensa les darreres dècades, ha permès identificar 15 tipus entre els seus béns immobles, diferenciats entre ells cronològicament, morfològicament i funcionalment. Entre aquests hi ha sepulcres megalítics, sepulcres de triple parament, hipogeus de planta allargada, hipogeus de planta senzilla amb corredor, covetes de forn, coves naturals amb murada, naviformes, pous, talaiots, hipogeus de planta complexa, sales amb coberta de lloses, i sobretot destaquen les navetes i taules, ja que són úniques i exclusives de Menorca, sense paral·lels en altres llocs del món.

D’entre els més de 1.500 jaciments arqueològics que es troben a Menorca se n’han seleccionat per a la candidatura una sèrie que sintetitza la prehistòria insular. Les construccions destaquen per la monumentalitat, per l’estat de conservació, pel fet de disposar d’una exhaustiva investigació científica, a més de representar cadascun dels elements arquitectònics tipificats, i perquè aporten coneixements d’aspectes socioeconòmics, d’organització territorial o de ritual funerari.

 

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS