Inauguració de l’exposició itinerant “L’ILLA DELS TALAIOTS. Menorca, candidata a Patrimoni Mundial”

Aquest divendres 15 de gener, a les 19 hores, tindrà lloc al Museu de Menorca la inauguració de l’exposició “L’ILLA DELS TALAIOTS. Menorca, candidata a Patrimoni Mundial”. La mostra és un dels actes centrals del programa que el Consell Insular de Menorca ha elaborat en el programa d’activitats Sant Antoni 2016.

L’exposició té com a objectiu central apropar als menorquins i visitants el coneixement i els valors universals de la prehistòria de Menorca a la ciutadania, així com el per què i el com de la candidatura a Patrimoni Mundial de la Menorca Talaiòtica. Per altra banda, amb aquesta mostra dedicada a l’arqueologia de Menorca i a la candidatura a Patrimoni mundial, s’aprofita per obrir al públic la planta baixa del Museu de Menorca, un cop finalitzada la primera fase de rehabilitació de la institució museística.

“L’ILLA DELS TALAIOTS” s’estructura en tres grans àmbits de continguts – A, B i C. En el primer, de tipus més introductori, es fa una aproximació a la UNESCO, al Patrimoni Mundial, als valors dels monuments talaiòtics i al repte de futur que significa la candidatura. El segon àmbit es dóna una visió àmplia i didàctica de la prehistòria menorquina i de la cultura talaiòtica. Finalment, es presenten els 32 jaciments prehistòrics que han estat seleccionats per formar part de la candidatura.

Els textos, disseny i muntatge de l’exposició tenen un clar objectiu didàctic i divulgatiu. És ric en recursos expositius – grans il·lustracions que recreen escenes dels nostres avantpassats prehistòrics o una maqueta interactiva de més de dos metres de Menorca – i fa participar altres sentits com l’olfacte i el tacte, per fer de la visita una experiència més completa i interpretativa.

Una acurada selecció de més de quaranta peces arqueològiques, provinents de diferents jaciments prehistòrics de Menorca, tots ells representats en la candidatura, completen la important mostra.

L’exposició té caràcter itinerant, amb la intenció d’apropar-se a tota la ciutadania menorquina i visitants:
- Museu de Menorca, del 15 de gener al 29 de maig.
- Sant Diego (Alaior), del 10 de juny al 31 de juliol.
- Sala El Roser (Ciutadella), del 13 d’agost al 29 d’octubre.

Al llarg d’aquest prop de 10 mesos de “L’ILLA DELS TALAIOTS”, la proposta es complementarà a tota una sèrie d’activitats pensades per diferents tipus públic i interessos: activitats per escoles, per famílies, visites guiades o conferències entre altres.

L’exposició està comissariada per l’arqueòloga Montserrat Anglada i la gestora cultural Àngela Vallés, amb la direcció artística de Hombre López i la coordinació de Cristina Rita, cap del Servei de Patrimoni del Consell Insular de Menorca.

La mostra està organitzada pel Consell Insular de Menorca amb la col·laboració del Museu de Menorca, del Museu Bastió de sa Font (Ciutadella), dels ajuntaments d’Alaior i Ciutadella i de l’Obra Social de La Caixa.

 
Imatges relacionades
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS