Jornada Menorquina a la Universitat Catalana d’Estiu

Des de fa més de vint anys, a través de Josep Miquel Vidal i Josefina Salord, l’Institut Menorquí d’Estudis és present a la Universitat Catalana d’Estiu, que cada any es celebra a Prada (Catalunya Nord, França). Josefina Salord, coordinadora científica de l’IME, és actualment patrona de la Fundació de la Universitat Catalana d’Estiu i assessora territorial de l'equip rector de la Universitat Catalana d'Estiu.

Enguany, la participació de l’Institut Menorquí d’Estudis ha consistit en l'organització d’una Jornada Menorquina sobre la Menorca Talaiòtica, en la qual han participat Josefina Salord, Antoni Ferrer, director insular de Cultura i membre de l’IME, i Elena Sintes, arqueòloga i membre també de l’IME. Antoni Ferrer ha fet una introducció a la prehistòria de l’illa, explicant el perquè de l’excepcionalitat de la cultura talaiòtica. Així mateix, ha exposat també el procés seguit durant la preparació de la candidatura a patrimoni mundial. Elena Sintes, per la seva banda, ha parlat de la guia de prehistòria de Menorca, publicada l’any passat, de la qual és autora, donant a conèixer el potencial de l’arqueologia illenca per als visitants interessats per la història.

Les conferències, seguides per un bon nombre de persones, han permès transmetre, fora de l'illa, la importància del patrimoni històric menorquí.

 
Imatges relacionades
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS