Atras
14
Ago
Aquests tres contes formen part de les actuacions per divulgar el patrimoni prehistòric de l'illa, dins de la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial.

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca presenta tres contes infantils ambientats a la prehistòria de Menorca

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca va presentar ahir, al Museu de Menorca, tres contes infantils ambientats a la prehistòria de Menorca.

Aquests tres contes formen part de les actuacions per divulgar el patrimoni prehistòric de l'illa, dins de la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial. Aquesta iniciativa en concret va adreçada principalment a infants entre 6 i 9 anys.

Els tres contes porten per títol Els primers menorquins, El constructor de talaiots i L'estatueta màgica, cada un d'ells correspon a un període diferent de la prehistòria de l'illa: l'època dels primers pobladors, el període talaiòtic inicial i l'època del talaiòtic final, respectivament.

Els contes estan pensats per poder ser llegits de forma independent, però també per a ser utilitzats com a eina didàctica per part de les famílies o grups escolars que visitin el Museu de Menorca. Al llarg de cada un dels contes apareixen una sèrie d'objectes arqueològics, marcats amb un nombre. Al final de cada llibre, hi ha una fitxa amb una fotografia de l'objecte real i les seves dades bàsiques: cronologia, ubicació dins l'exposició permanent del Museu de Menorca, etc.

El nexe d'unió dels tres contes és una arqueòloga, na SuperarQ, que és qui ha reconstruït les històries a través de les seves troballes. A la introducció, on es presenta aquest personatge, es posa èmfasi en la necessitat de respectar el patrimoni arqueològic, un missatge important per a transmetre als infants.

Les autores dels textos són Noelia Martínez (Els primers menorquins) i Maria Jesús Cloquells (El constructor de talaiots i L'estatueta màgica) totes dues amb experiència en aquest tipus de treballs. Les il·lustracions són obra de Joan Puig, i el disseny general d'Ivan Canet.

Borja Corral s'ha encarregat de la coordinació i assessorament arqueològic, per tal de garantir el rigor necessari en unes obres que tenen una finalitat divulgativa. Per altra banda, s'ha comptat també amb l'assessorament del docent Juan Martín Ruiz per als aspectes didàctics.

Els llibres s'han editat en català, castellà i anglès, ja que l'objectiu és que també puguin resultar d'interès per als turistes que arriben a l'illa, i especialment per aquells que visiten el Museu de Menorca o algun dels jaciments arqueològics on hi ha punt d'informació. Els visitants els podran adquirir a aquests llocs, per un preu de 8 euros cada un. Per altra banda, es pretén també que els contes es puguin adquirir a les llibreries de l'illa.

Aquests contes constitueixen una iniciativa del Consell Insular de Menorca, i han comptat amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears.

Un bon nombre de persones van assistir ahir a la presentació dels contes al Museu de Menorca, en la qual van participar les autores, l'il·lustrador, el dissenyador, el coordinador i el director insular de Cultura del CIMe. L'acte va concloure amb una lectura teatralitzada per als més petits, a càrrec de Fàtima Anglada.

 
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS