Atras

Unificació de la senyalització dels béns talaiòtics per preparar la candidatura a Patrimoni de la Humanitat

La Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació ha iniciat la fase d’unificació de la cartelleria indicativa de l'existència dels jaciments catalogats com a béns de patrimoni talaiòtic de Menorca, amb la finalitat de facilitar la seva identificació per part de residents i visitants.

Aquesta actuació, emmarcada en la preparació de la candidatura de la Menorca Talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat davant la UNESCO, consisteix en la retirada i substitució de la senyalització antiga i la incorporació de nova senyalització en aquells béns que actualment no compten amb la indicació.

“L'objectiu genèric és crear un nou disseny de senyalització per tal de visualitzar de manera ràpida els indrets en què estan ubicats els jaciments i millorar la seva accessibilitat, amb una imatge renovada i homogènia”, explica la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo.

Les millores es portaran a terme en els jaciments inclosos dins la llista de la candidatura, en col·laboració amb el departament de Mobilitat i Projectes del Consell Insular de Menorca, el qual ha destinat fins al moment un total de 5.371 euros a aquest fi.

La nova senyalització ja s’ha col·locat a la Naveta des Tudons, la Necròpolis de Cala Morell, al Poblat talaiòtic de Montefí, al Poblat talaiòtic de Talatí de Dalt, al Poblat talaiòtic de Torre d'en Galmés, al Poblat talaiòtic de Trepucó i al Talaiot de Trebalúger.

La pròxima actuació es durà a terme a l’Hipogeu de Torre del Ram i està previst col·locar senyalització al Talaiot de Torelló, al Poblat talaiòtic de Torrellafuda, al Poblat talaiòtic de Torralba d'en Salort, la Naveta de Biniac Oriental, al Poblat talaiòtic de Cornia Nou, al Poblat talaiòtic de Sant Agustí, a la Sala hipòstila des Galliner de Madona i a Sa Cudia Cremada, així com en el Poblat talaiòtic de sa Torreta, un cop finalitzades les feines d’adequació de l’aparcament, als Santuaris de So na Caçana, un cop finalitzades les obres de millora de la carretera general, i a l’Hipogeu de Biniai, un cop finalitzades les feines d’adequació de l’aparcament.

A més està previst afegir les Navetes de Rafel Rubí, els poblats talaiòtics de Son Mercer de Baix i de Torrellisar, així com l'assentament costaner de Cala Morell.

 
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS