Atras

Un anell en forma de taula i un penjoll de plata han estat les peces guanyadores del I Concurs Internacional de Joieria Menorca Talaiòtica

La seu del Consell Insular de Menorca ha acollit avui l’entrega de premis del I Concurs Internacional de Joieria Menorca Talaiòtica i del que han resultat guanyadors Toni Morey Ardanuy amb un anell en forma de taula, qui no ha pogut assistir per motius laborals, i Isabel Mir Enríquez amb un penjoll de plata, guardonada amb el segon premi.

A l’acte, han assistit el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, la vicepresidenta Pilar Pons, la consellera de Patrimoni, Cultura i Educació i membre del jurat del concurs, Maruja Baillo, així com la resta de membres del jurat conformat per: Joana M. Gual Cerdó, cap del Servei de Patrimoni del CIM, Toni Arcas, director de l'Escola d'Art de Menorca, Pablo Pinedo, cap de Departament de l'especialitat de joieria de l'Escola d'Art, Mariona Piris, dissenyadora de joies, Úrsula Mascaró, dissenyadora de calçat de Menorca, Yago López, professional del món de la moda a Menorca.

El jurat, reunit el passat 13 de juliol, va decidir per unanimitat otorgar el primer premi a la peça Minórica, presentada per T, pertanyent a Toni Morey Ardanuy, resident a Barcelona, i el segon premi a la peça Nit de pedres i estrelles, presentada per Illa de Pedra, pertanyent a Isabel Mir Enríquez, resident a Ciutadella.

Del primer premi, dotat amb 2.000 euros, un anell en forma de taula, fet en plata, se'n valora el disseny, la qualitat d'execució i acabats. Es considera una peça molt ergonòmica i fa referència clara a la font d'inspiració de la Menorca Talaiòtica.

Del segon premi, dotat amb 1.000 euros, un penjoll realitzat en plata de llei amb un bany d'or de 24 kt, òxid de plata i amb cordó de cuir i tanca d'acer amb imant, de 6,5 x 6 cm, realitzat amb la tècnica de la cera perduda, es valora que és una peça molt visual sobre les sensacions de Menorca. Així mateix, es considera una peça molt portable i vistosa.

Les joies presentades pels 22 participants en el concurs estaran exposades al Consell Insular de Menorca des d’avui i fins dia 4 agost, tal com va decidir el jurat del concurs.

El Concurs Internacional de Joieria Menorca Talaiòtica pretén estimular i fomentar la creativitat entre estudiants, treballadors i persones relacionades amb la joieria, i aprofitant la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni de la Humanitat, s’han premiat obres relacionades amb la Cultura Talaiòtica.
Així mateix, amb la finalitat de promoure l'activitat joieria a Menorca, es va considerar oportú crear aquest premi per tal d'oferir als nous artistes la possibilitat de veure reconeguda la seva obra i, per tant, donar promoció al sector joier.

El president del Consell Insular de Menorca ha traslladat les seves felicitacions en els guanyadors i ha expressat la importància de donar a conèixer la candidatura de la Menorca Talaiòtica a través d’iniciatives innovadores i creatives, com és aquest cas, i a la vegada, potenciar la vessant més artística de la joieria i estimular un sector de gran importància per a Menorca.

Per la seva part, la consellera Maruja Baillo ha agraït la col·laboració i ajuda de l'Escola d'Art de Menorca per a l’organització dels premis i ha destacat la notable participació i la qualitat de les peces presentades.

 
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS