Atras

El Consell millora la informació dels rètols ubicats a l'entrada dels jaciments de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat

El Consell Insular de Menorca està millorant la informació dels rètols ubicats a l'entrada dels jaciments que formen part de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat. En aquest sentit, els cartells aporten informació sobre horaris i altres dades a destacar en quatre idiomes: català, castellà, anglès i alemany.

El fet que molts dels antics cartells tinguessin com a base la fusta havia provocat el seu deteriorament, per la qual cosa s'ha optat per la seva substitució per uns d'acer inoxidable, precisament per resistir millor el pas del temps. De moment, ja s'ha instal·lat la nova retolació a 23 dels 32 jaciments que formen part de la candidatura.

El nou disseny del cartell d'entrada és igual que el que es troba a la senyalització viària, facilitant d'aquesta forma l'accés als monuments tant a visitants com a residents. A més, s'unifica la retolació indicativa.

Aquesta iniciativa s'emmarca en la preparació de la candidatura de la Menorca Talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat davant la UNESCO que està portant a terme la Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació.

Aquesta actuació és fruit de la coordinació entre aquesta Conselleria i la de Mobilitat i Projectes, precisament per millorar l'accés a aquests jaciments.

La consellera Baíllo avança que la propera actuació que ja s'està preparant per millorar la informació en els jaciments arqueològics és la renovació i unificació també de la retolació en el interior d'aquests béns, perquè la majoria presenten signes evidents de desgast.

També en aquest cas els cartells estaran escrits en quatre idiomes -català, castellà, anglès i alemany- i aportaran dades sobre l'origen dels jaciments, la seva funció, anys de construcció i altres detalls informatius.

 
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS