Atras

Presentació del II Congrés Internacional de bones pràctiques en Patrimoni Mundial. Persones i comunitats.

El "II Congrès Internacional de bones pràctiques en Patrimoni Mundial" ha estat presentat pels seus organitzadors, el Consel Insular i la Universidad Complutense de Madrid. La consellera de Patrimoni, Cultura i Educació, Maruja Baíllo, i part dels membres del Comitè Organitzador, la directora científica i investigadora postdoctoral-professora del Departament de Prehistòria de la Universitat Complutense de Madrid, Alicia Castillo, i la secretària científica i professora titular del Departament de Lingüística Aplicada de la Universitat Politècnica de Madrid, Isabel Salto-Weis, han assegurat que volen que sigui un congrés "obert al màxim a les persones i que sigui la mateixa societat la que faci propostes".

El Congrés tindrà lloc del 29 d'abril al 2 de maig del proper any i de moment ja s'han presentat 60 comunicacions pertanyents a representants de 22 països diferents. El termini de presentació finalitza el proper 30 de novembre. Durant el primer Congrés van assistir professionals de 32 estats i de 88 institucions.

El pressupost del present Congrés és de 70.000 euros, amb aportacions del Govern balear, La Caixa i l'empresa Gin Xoriguer, com a col·laboradors.

Segons ha explicat la consellera Baíllo, l'objectiu d'aquest esdeveniment és “fomentar el nostre patrimoni cultural i a la vegada ajudar a difondre la candidatura de Menorca com a Patrimoni Mundial davant la UNESCO”.

Sobre aquest darrer punt, Baíllo ha informat que abans de que finalitzi 2014 s'enviarà al Govern balear l'expedient acabat de la candidatura que després s'haurà de presentar davant el Ministeri de Cultura.

Segons ha explicat la catedràtica Alicia Castillo, l'objectiu del Comitè Organitzador “és implicar la societat. Sense la gent no té sentit. No només volem escoltar experts sinó també la gent del carrer sobre el seu patrimoni o la mateixa candidatura de Menorca”.

Per la UNESCO i pel Comitè Organitzador del congrès, un dels reptes del s. XXI, en matèria de Patrimoni, és la relació de les persones i les comunitats vers al seu patrimoni cultural. Els esforços d'experts i administracions entorn al patrimoni no tenen sentit sense la implicació de la ciutadania.

I aquest és l'objectiu tant del Consell Insular com dels organitzadors del congrés: convertir la candidatura de la Menorca Talaiòtica, en una "candidatura social", on sigui clau la participació oberta de la societat menorquina.

 
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS