Atras
13
Mar
Menorca Talaiòtica, és definitivament la candidatura escollida per Espanya per presentar a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO en 2016.

Menorca talaiòtica candidata oficial a Patrimoni mundial

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, ha afirmat que la decisió presa avui per unanimitat del Consell de Patrimoni Històric de designar la candidatura de la Menorca Talaiòtica per representar Espanya davant la UNESCO el proper any per optar al títol de patrimoni mundial, és una “passa molt important en la promoció de la cultura menorquina i de l'Illa en general”.

Aquesta decisió no ha rebut cap objecció i ha estat acordada durant la reunió que ha tingut avui a la sala de plens del Consell Insular en el si de l'òrgan de coordinació entre l'Estat i les Comunitats Autònomes en matèria de patrimoni cultural, ens que s'ha concentrat a Menorca per analitzar, entre altres qüestions, les possibilitats de la candidatura de la Menorca Talaiòtica per representar Espanya davant la UNESCO. El director general de Belles Arts i Béns Culturals i d'Arxius i Biblioteques, Miguel Ángel Recio, ha presidit aquesta trobada.

“Vull donar l'enhorabona a totes aquelles persones de la corporació que han fet feina de valent per aconseguir aquest pronunciament, també vull fer extensiu el meu agraïment a l'anterior equip de govern per haver iniciat aquest projecte i especialment a l'actual consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, per tot l'esforç i dedicació que ha posat des del primer dia”, assegura el president Tadeo.

Santiago Tadeo entén que el pronunciament unànime i sense cap objecció per part de la resta de CCAA “és una mostra evident de les possibilitats que té la candidatura de Menorca d'obtenir el títol de patrimoni de la humanitat”.

De fet, el president Tadeo fa un paral·lelisme entre l'arrelament social que fa ja 21 anys va aconseguir que Menorca fos declarada Reserva de la Biosfera i el que existeix ara respecte la candidatura davant la UNESCO per optar al nomenament de patrimoni mundial.

Per la seva part, la consellera Baíllo ha declarat avui durant la reunió del Consell de Patrimoni Històric que “la Cultura Talaiòtica reuneix uns valors que la fan mereixedora de la consideració de valor universal excepcional, tant per la seva singularitat, originalitat i exclusivitat dels seus béns -mobles i immobles- com pel seu estat de conservació, el coneixement científic que se'n té d'ella, la tècnica ciclòpia emprada en la edificació dels seus monuments i el marc cronològic en què es desenvolupa”.

Cal recordar que a Menorca es dóna una concentració de bens arqueològics de dos per quilòmetre quadrat, integrats en el paisatge insular. De fet, la consellera Baíllo explica que “aquesta no només es una candidatura del Consell, sinó de tota la societat menorquina”.


 
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS