Atras
24
juliol
El Consell Insular de Menorca ha presentat la publicació "Menorca talayótica", una guia dels trenta-dos jaciments talaiòtics més representatius de les diferents fases de la prehistòria de l'illa.

El Consell Insular de Menorca presenta una guia de jaciments de la Menorca Talaiòtica

El Consell Insular de Menorca ha presentat la publicació Menorca talayótica, una guia dels trenta-dos jaciments talaiòtics més representatius de les diferents fases de la prehistòria de l'illa. Aquest projecte editorial és fruit d'un acord entre la corporació insular i RgM Edicions.

«La immensa majoria d'aquests jaciments, repartits per diversos municipis menorquins, són visitables, però fins ara no hi havia una guia que els reunís tots de forma exhaustiva i que en proporcionés les dades bàsiques», ha explicat el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria Ballester. Aquest llibre constitueix, per tant, una petita selecció descriptiva de tots els jaciments arqueològics que integren la llista de la candidatura a patrimoni mundial.

Miquel Àngel Maria s'ha compromès que la guia surti el proper any en català, amb la finalitat que la informació arribi no sols als visitants, sinó també a tots els menorquins.

El director insular de Cultura, Antoni Ferrer, ha informat que el Consell ha aportat les fitxes dels jaciments seleccionats per la candidatura. «Aquestes fitxes han estat elaborades pels tècnics del Servei de Patrimoni Històric del Consell Insular, i es poden consultar a la pàgina web de la Menorca Talaiòtica».

L'arqueòleg José Simón Gornés, autor dels textos juntament amb la llavors cap del servei Joana Gual, ha incidit en la idea que la cultura talaiòtica és autèntica i única de Menorca. «Hem intentat no emprar un llenguatge gaire tècnic a fi la informació sigui més accessible a tothom», ha explica. Al mateix temps, ha subratllat les dades pràctiques de cada jaciment que apareixen en la publicació: ubicació i accessibilitat, aparcament, titularitat i gestió, horari i calendari de visites i preu de l'entrada.

La guia també compta amb una breu descripció de les estructures visibles i, en els jaciments on s’han realitzat excavacions arqueològiques, un petit resum dels resultats obtinguts. Cada fitxa està il·lustrada amb un bon nombre de fotografies i amb un plànol de les estructures arqueològiques.

Menorca talayótica té una difusió editorial de 2.000 exemplars: 1.000 en anglès i 1.000 en castellà.

El llibre conclou amb un breu glossari que comprèn els termes tècnics més utilitzats en el text. La intenció és permetre al lector no especialitzat entendre amb més facilitat la descripció de cadascun dels jaciments. Es tracta d'una guia molt manejable i de petit format, pensada per portar-la a sobre en les visites als jaciments arqueològics.

Amb un total de 160 pàgines, la guia té un preu de venda al públic de 15 euros i ja s'ha distribuït a tots els pobles de Menorca.

 
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS