Atras
01
des
El programa viatja a l’època talaiòtica per descobrir el patrimoni que va deixar aquesta civilització

El programa Això és Mel de IB3 televisió dedica un capítol a la Menorca Talaiòtica

En el programa Toni Gomila i el cuiner Tomeu Caldentey, visiten Torre d'en Galmés per veure com vivien, què menjaven i com s’entretenien els primers pobladors de Menorca. Descobreixen com valoraven els pobles mediterranis la destresa dels foners de les Illes. Es submergeixen davall l’aigua per descobrir els tresors arqueològics que s’amaguen davall la mar i coneixen el myotragus, la cabrà endèmica de les Balears. També van a l’edifici més emblemàtic que es conserva: la Naveta dels Tudons, per parlar de la feina que s’està fent per aconseguir que tots aquests monuments siguin declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

En Tomeu Caldentey cuina amb el Patrick James la carn més apreciada per als talaiòtics: el cabrit. I amb en David Coca fan un plat per demostrar com va influenciar l’arribada dels romans a Menorca en el canvi de gustos alimentaris dels talaiòtics. En Tomeu i en Toni van plegats al Museu de Menorca per descobrir quina relació tenen les panades amb els primers pobladors de Menorca i a una de les impressionants Taules de Menorca faran un plat amb herbes silvestres i carn seca.

Això és mel és un programa de cultura i gastronomia que recorre els pobles i ciutats de les Illes Balears per conèixer de primera mà la història, el patrimoni i les curiositats relacionades amb la gastronomia i els productes agroalimentaris de l’arxipèlag.
El seu objectiu és posar en valor la cultura, el patrimoni i la història de les Illes Balears i la seva relació amb la gastronomia. Això és mel s’emet cada dilluns a les 21.35 h.

A la web www.ib3tv.com podeu veure aquest programa

 
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS