Atras
12
Mar
El Consejo Nacional de Patrimonio Histórico s'ha reunit a Córdova per comprobar que la candidatura de Menorca Talaiòtica compleix els requisits formals que es demanen des del Centro de Patrimonio Mundial

El Govern, el Consell de Menorca i el Ministeri de Cultura donen una darrera empenta al projecte de la Candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial

Aquesta setmana s’ha celebrat a Còrdova el Consejo Nacional de Patrimonio Histórico, que organitza el Ministeri de Cultura, i al qual han acudit el director general de Cultura del Govern de les Illes Balears, Jaume Gomila, Antoni Ferrer, director insular de Patrimoni del Consell Insular de Menorca, i Cati Ferrando, cap de departament de Cultura del Govern.

La cita ha servit per comprovar que la candidatura Talaiòtica compleix els requisits formals que es demanen des del Centro de Patrimonio Mundial. Ara, s’obre una etapa que durarà fins al mes de novembre, durant la qual s’avaluarà la candidatura per la seva possible presentació davant del Comité de Patrimonio Mundial durant el 2017.

Cal recordar que el procés de la candidatura de Menorca Talaiòtica es va posar en marxa de manera oficial el febrer de 2015, amb l’entrada a la llista indicativa. Des de llavors, el Consell de Menorca ha anat fent les passes necessàries per tirar endavant aquesta candidatura, acompanyada d’un seguit d’activitats socials que han despertat encara més l’interès de la població per aquest patrimoni menorquí, únic al món. El director insular de Patrimoni, Antoni Ferrer, remarca que "és molt positiu per nosaltres veure com la candidatura va fent el seu camí, mentre en paral·lel aconseguim que cada vegada més persones s'interessin per la cultura talaiòtica, amb una major implicació en el projecte per part de la ciutadania." A la candidatura de la UNESCO es presenten 32 jaciments, entre els quals s’inclouen hipogeus, necròpolis, navetes, taules i talaiots.

 
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS