Atras
28
Set
Entre els dies 15 i 20 d'aquest mes, un representant de l'ICOMOS es va desplaçar fins a Menorca per avaluar in situ la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial.

Un representant de l'ICOMOS es desplaça a Menorca per avaluar la candidatura.

Entre els dies 15 i 20 d'aquest mes, un representant de l'ICOMOS es va desplaçar fins a Menorca per avaluar in situ la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial.

Es tracta d'una nova passa en el procés encetat el 2010, quan el Consell Insular de Menorca va iniciar els tràmits per presentar a la UNESCO la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial. De llavors ençà s’ha treballat en la redacció de l’expedient per presentar la nostra candidatura a aquesta institució i s’ha donat a conèixer la riquesa arqueològica de l’illa entre menorquins i visitants. En aquest moment la candidatura es troba a la seva recta final, ja que es resoldrà el juny del 2017.

L'avaluació d'aquest tècnic d'ICOMOS es traduirà en un informe que serà tingut en compte pel comité encarregat de la valoració final. Aquesta visita d'avaluació, per tant, forma part d'un procés molt més ample i en el qual hi ha implicats molts altres experts, de forma que la valoració que faci el tècnic que ha visitat Menorca durant aquests dies no és en absolut definitiva. Val a dir que el resultat d'aquesta avaluació és estrictament confidencial, de forma que només es revelarà a l'informe que l'expert enviarà a ICOMOS durant les pròximes setmanes. La identitat de l'avaluador, un arqueòleg europeu expert en prehistòria i megalitisme, constitueix també una informació confidencial, donada l'especial naturalesa i la importància de la seva missió.

Durant els cinc dies que ha durat la visita d'avaluació, l'expert d'ICOMOS ha visitat una selecció dels 32 jaciments que es presenten a la candidatura, així com el Museu de Menorca i l'exposició «L'illa dels Talaiots», actualment muntada a la sala del Roser (Ciutadella). Ha estat acompanyat en tot moment per tècnics del Servei de Patrimoni del Consell Insular i del Ministeri de Cultura, així com per les persones encarregades de la redacció de l'expedient de la candidatura, que s'han encarregat d'explicar-li els jaciments visitats i respondre a totes les seves preguntes.

A l'informe que redacti l'avaluador s'hi podran reflectir mancances o aspectes a millorar en l'expedient o la presentació dels monuments, en cas que en detecti. Aquests aspectes s'hauran d'esmenar, per part del Consell Insular, durant els propers mesos.

 
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS