Atras
20
Oct
El punt de llibre es distribueix gratuïtament a les biblioteques públiques menorquines.

Les biblioteques que integren la Xarxa de Biblioteques de Menorca donen el seu suport a la candidatura de la Menorca Talaiòtica

Les biblioteques que integren la Xarxa de Biblioteques de Menorca donen el seu suport a la candidatura de la Menorca Talaiòtica perquè sigui declarada Patrimoni Mundial.

Per aquest motiu, s’ha elaborat un punt de llibre basat en la figura de l’Imhotep que es conserva al Museu de Menorca, i que actualment es pot veure a l’exposició “L’Illa dels Talaiots”, a Ciutadella.

Es tracta d’una petita escultura votiva de bronze que representa l’arquitecte i metge egipci Imhotep, déu de la medicina. Probablement va ser elaborada a Egipte entre els segles VII-VI abans de Crist. Tanmateix, aquesta peça en concret va ser trobada a Torre d’en Galmés el 1974. Imhotep està representat en postura sedent i porta un papir obert damunt les cames.

El punt de llibre ha estat dissenyat pel dibuixant Sam Garcia (Gavà, 1978) i reprodueix la figura en tres moments clau de la història: Imhotep amb el papir, seguidament llegint un llibre i, finalment, amb una tauleta digital. D’aquesta forma es vol lligar la Menorca talaiòtica -amb una troballa cabdal en un dels jaciments més emblemàtics de la candidatura- amb les biblioteques i la lectura, el papir i l’evolució dels diferents suports de lectura i escriptura.

El punt de llibre es distribueix gratuïtament a les biblioteques públiques menorquines.

 
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS