Atras
01
Maig
Durant l’acte de cloenda s’ha destacat la importància d’aquest tipus de trobades per posar en comú els nous coneixements sobre la prehistòria recent d’aquesta zona, així com la bona resposta que aquest esdeveniment ha tingut entre els investigadors.

Èxit de participació i gran nivell de continguts al Congrés de Prehistòria i Protohistòria de la Mediterrània Occidental

La celebració del Congrés de Prehistòria i Protohistòria de la Mediterrània Occidental al Museu de Menorca ha vingut donada per un gran èxit de participació i un gran nivell de continguts. Al congrés han participat durant aquests dies el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria; el director del departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de Granada, Francisco Contreras; la catedràtica d’arqueologia de la Universitat de Granada, Margarita Orfila; el director insular de Cultura i Patrimoni, Antoni Ferrer i la coordinadora del congrés, Eva Alarcón.

Durant l’acte de cloenda, celebrat ahir diumenge 30 d’abril, s’ha destacat la importància d’aquest tipus de trobades per posar en comú els nous coneixements sobre la prehistòria recent d’aquesta zona, així com la bona resposta que aquest esdeveniment ha tingut entre els investigadors.

A la cloenda es va llegir el següent manifest, que ha estat signat per tots els participants del congrés:

“Tots els participants del Congrés de Prehistòria i Protohistòria de la Mediterrània Occidental, celebrat a Menorca entre els dies 27 i 30 d'abril, des dels ponents, als que han presentat comunicacions i pòsters, així com tots els matriculats en aquest, manifesten el seu suport incondicional a la Candidatura "Menorca Talaiòtica" a Patrimoni Mundial, tant en l’àmbit personal, com en representació de les institucions a les quals pertanyen.

La riquesa patrimonial, la densitat i estat de conservació dels seus monuments prehistòrics, i el nivell de coneixement científic desenvolupat sobre ells al llarg de la història, tant en l’àmbit local, com nacional i internacional, fan avui a la Prehistòria de Menorca i les seves manifestacions arquitectòniques un lloc únic, mereixedor d'aquest reconeixement en l’àmbit mundial.

S'adjunta a aquest Manifest el programa d'aquest, així com la llista d'assistents, perquè constin els noms dels que li donen suport”.

Durant els quatre dies que ha durat el congrés, al qual han participat un centenar d’investigadors de les Illes Balears, la península, Còrsega i Sardenya, han tingut lloc 9 ponències i 51 comunicacions, i s’han presentat 15 pòsters.

Ahir, rere l’acte, els participants del congrés van visitar els jaciments de Cornia Nou, Torralba d’en Salord i Torre d’en Galmés.

 
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS