Notícies i esdeveniments


 
16
Feb
Les conversacions amb especialistes i amb tècnics del Ministeri de Cultura van permetre determinar que Cipriano Marín era una excel·lent opció per a desenvolupar la feina de supervisor durant l'elaboració del nou expedient.
29
Gen
La tercera edició del programa d'excursions «Som talaiòtics?» té com a objectiu continuar amb la difusió de la candidatura entre la població de l'illa, durant la nova etapa de la candidatura.
04
Des
Aquest certamen té com a objectiu difondre entre la gent jove d'arreu de l'Estat la Menorca Talaiòtica
19
0ct
Les jornades, organitzades per la Secretaria d’Estat de Cultura, són un espai d’intercanvi i formació dels llocs declarats patrimoni mundial i dels candidats a la declaració de la UNESCO
19
Oct
Durant els darrers mesos, al poblat talaiòtic de Torre d’en Galmés s’han portat a terme importants feines de restauració, centrades al recinte de taula i al Cercle 6, una de les cases de la part sud del poblat.
05
Set
L'experta d'ICOMOS ha manifestat el seu convenciment que els vestigis arquitectònics d'època talaiòtica i el paisatge que han ajudat a configurar tenen un indubtable valor universal excepcional
23
Agost
Les excavacions han aportat nombrosa informació que permetrà conèixer una mica més les darreres fases de la prehistòria de Menorca i els primers segles de presència romana.
23
Agost
Dimecres 30 d'agost a les 20.30 h. 10 € · Places limitades · Informació i reserva d'entrades: 971 353 280
04
Agost
El Consell Insular de Menorca ha concedit vint-i-tres ajuts econòmics per a la investigació i conservació del patrimoni històric, corresponents a tres convocatòries diferents: intervencions arqueològiques i paleontològiques, investigació històrica i restauraci
03
Agost
Es realitzarà els pròxims 7 i 8 d'agost a la seu de l' IME. L'objectiu d'aquest taller és exposar la situació actual de la candidatura a patrimoni mundial i recollir les opinions de la ciutadania menorquina sobre el seu replantejament.
27
Jul
L’ONCE dóna suport a la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO d’aquests monuments.
27
Juny
Es tracta d’una campanya que consistirà en l’establiment de contactes de ràdio des dels trenta-dos jaciments que fins ara formen part de la candidatura menorquina.
01
Maig
Durant l’acte de cloenda s’ha destacat la importància d’aquest tipus de trobades per posar en comú els nous coneixements sobre la prehistòria recent d’aquesta zona, així com la bona resposta que aquest esdeveniment ha tingut entre els investigadors.
24
abr
Qualsevol persona major de 16 anys podrà participar a les visites guiades i fer de jurat.
Per a participar és necessari emplenar i enviar la sol·licitud que apareix a la pàgina web del certamen beca.menorcatalayotica.info. Les sol·licituds rebudes participaran en un sorteig el pròxim dia 4 de maig que seleccionarà de forma aleatòria a 30 persones per a cada visita.
18
Abr
Participes o vols participar com a voluntari en alguna de les excavacions arqueològiques que es realitzen a Menorca? Apunta't a aquestes jornades de formació!
07
Març
S’ha valorat un total de 21 sol·licituds d’inscripcio´ provinents de diferents comunitats auto`nomes de tot l’Estat espanyol
15
Feb
El procés de la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial continua el seu curs, i continuen les actuacions per donar a conèixer la importància del nostre patrimoni arqueològic.
14
Des
Les entitats han acordat l’organització d’un mes de conferències a la seu de l’entitat catalana, totes elles dedicades a la cultura de Menorca i en especial a la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial.

20
Oct
El punt de llibre es distribueix gratuïtament a les biblioteques públiques menorquines.
11
Oct
Els dos guanyadors del concurs radiofònic sobre la Menorca Talaiòtica, Dolores Egea i Alejandro González, començaran a gaudir del seu premi aquest dimarts 11 d'octubre. Aquest consisteix en un recorregut per diversos indrets destacats relacionats amb l'arqueologia de l'estat espanyol
28
Set
Aquest és un llibre de divulgació dirigit al públic en general per aproximar-se a l'etapa més remota del nostre passat.
28
Set
Entre els dies 15 i 20 d'aquest mes, un representant de l'ICOMOS es va desplaçar fins a Menorca per avaluar in situ la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial.
24
Agost
Enguany, la participació de l’Institut Menorquí d’Estudis ha consistit en l'organització d’una Jornada Menorquina sobre la Menorca Talaiòtica
01
Juny
Aquest divendres, 3 de juny, tindrà lloc una nova excursió del cicle organitzat pel Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca i el GOB.
01
Juny
Aquest dijous, 2 de juny, a les 20:00 hores, tindrà lloc la conferència a la Sala d'Activitats Ciutadanes d'Alaior..
20
Maig
El periodista Màrius Serra va dedicar la seva columna d'opinió a La Vanguardia el passat 17 de maig a la Menorca Talaiòtica. L'article va ser reproduït al diari Menorca el passat divendres 20 de maig.
15
abr
L'exposició recull els resultats més destacats de les excavacions que es realitzen al poblat talaiòtic de Cornia Nou (Maó) des del 2007.
08
Abr
Aquest cicle de xerrades, que comença aquest mes d’abril, està relacionat directament amb altres indrets que han aconseguit el reconeixement de la UNESCO
07
Abr
El programa "Nura" d'IB3 radio posa a prova els coneixements dels oients sobre la cultura talaiòtica
30
Mar
Amics del Museu de Menorca i el Consell Insular de Menorca organitzen, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alaior, una jornada de voluntariat per contribuir al manteniment del poblat talaiòtic de Torre d'en Galmés.
12
Mar
El Consejo Nacional de Patrimonio Histórico s'ha reunit a Córdova per comprobar que la candidatura de Menorca Talaiòtica compleix els requisits formals que es demanen des del Centro de Patrimonio Mundial
17
Feb
El Consell Insular de Menorca i el Museu de Menorca presenten el programa d'activitats vinculades a l'exposició “L'illa dels talaiots”
14
Gen
L’exposició té com a objectiu apropar als menorquins i visitants el coneixement i els valors universals de la prehistòria de Menorca , així com el per què i el com de la candidatura a Patrimoni Mundial de la Menorca Talaiòtica
05
Gen
El Consell Insular de Menorca ha enviat avui mateix la documentació al Ministeri de Cultura perquè aquest la presenti, abans de l'1 de febrer, al Centre de Patrimoni Mundial, amb seu a París.
23
Des
El Consell encara els pròxims mesos amb un pla de treball per incrementar la projecció del patrimoni prehistòric de Menorca
01
des
El programa viatja a l’època talaiòtica per descobrir el patrimoni que va deixar aquesta civilització
16
oct
La Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació reprèn, a partir d'aquest mes d'octubre, les visites guiades als jaciments de la Menorca Talaiòtica amb l'objectiu de seguir difonent entre la població el patrimoni arqueològic de Menorca com a una més de les accions de comunicació per a la candidatura a patrimoni mundial davant la UNESCO.
24
juliol
El Consell Insular de Menorca ha presentat la publicació "Menorca talayótica", una guia dels trenta-dos jaciments talaiòtics més representatius de les diferents fases de la prehistòria de l'illa.
07
ab
La Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació reprèn, a partir d'aquest mes d'abril, les visites guiades als jaciments de la Menorca Talaiòtica amb l'objectiu de seguir difonent entre la població el patrimoni arqueològic de Menorca com a una més de les accions de comunicació per a la candidatura a patrimoni mundial davant la UNESCO.


13
Mar
Menorca Talaiòtica, és definitivament la candidatura escollida per Espanya per presentar a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO en 2016.
12
Mar
Els propers 12 i 13 de març de 2015 es reunirà el Consell Nacional de Patrimoni. L'acte tindrà lloc a la Seu del Consell Insular de Menorca (Maó).
26
Feb
El Consell Insular de Menorca ha arribat a un acord de col•laboració amb el CCE de Sant Lluís per què el seu equip de bàsquet faci promoció de la candidatura Menorca Talaiòtica tant a Balears com a la Península.
17
gen
El video promocional de la candidatura de Menorca talaiòtica amb el lema #somtalaiotics té com objectiu convidar al poble menorquí a formar part activa d'un projecte i d'un repte que és de tots.

22
des.
La revista "Historia y vida", inclou, en el seu número de desembre, un reportatge interessant i rigurós sobre la cultura talaiòtica de Menorca.
 
 
 
Consell Insular de Menorca
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS