Projectes en curs

La feina d'investigació i d'estudi del nostre patrimoni arqueològic no s'atura. Aqui hi trobaràs informació sobre els diferents projectes arqueològics que hi ha en marxa en aquests moments a Menorca.

 
Excavació Arqueològica al Pati Davanter del Cercle 6 Torre d’en Galmés i a la murada sud-est del poblat. Projecte impulsat per l’associació d’Amics del Museu de Menorca des de l’any 1997. Excavació i curs d’arqueologia per estudiants universitaris i interessats en l’arqueologia i curs de feines de laboratori.
Imatge
Aquesta intervenció s’emmarca en el projecte Entre Illes. Insularitat, interacció amb l’exterior i complexitat social: els assentaments costaners de l’edat del bronze a les Illes Balears, impulsat per l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor, la Junta de distrito de Porto Cristo y Ayuntamiento de Ciutadella
Imatge
Aquest projecte d'investigació té com a objectiu contribuir al coneixement d'unes pràctiques socials i funeràries concretes de l'illa de Menorca.
Imatge
Estudi sistemàtic dels processos constructius de l'arquitectura talaiòtica
Imatge
Museu de Menorca - Amics del Museu de Menorca.
Imatge
Modular té com a principal objecte d’estudi el món fenici i púnic des de les seves manifestacions arquitectòniques. La nostra meta és la caracterització de la cultura arquitectònica fenici púnica en diversos escenaris y mitjançant l’anàlisi de les manifestacions construïdes, siguen defensives, domèstiques, funeràries o de culte. Perquè entenem l’arquitectura com un dels reflexos més eloqüents de la personalitat col·lectiva i identitària de la cultura fenici púnica, es tracten de precisar els trets definitoris d’aquesta, calibrant el seu mestissatge amb les que es practicaven als territoris de la seva natural expansió colonial i política a la Mediterrània central i occidental, al llarg del primer mil·leni a.C., com és el cas de Menorca.
 
0
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS