Activitats

Cercar per texte:
Cercar per tipus:

 
Fins 14
Des
Activitats per commemorar l'entrada de Menorca Talaiòtica en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. La propera activitat és el 25 de maig: DOP Arqueologia Menorquina. De Ferreries a Son Mercer de Baix.
 
 
Fins 02
Jun
L'exposició vol acostar als ciutadans la figura d'un investigador autodidacta i descobrir tota la feina, esforç i dedicació que va caracteritzar Pasarius. Aquesta exposició es podrà visitar al Convent de Sant Diego fins el dia 2 de juny.
 
18
Abr
Xerrada de José María Lanzarote, tècnic de l’àrea de Patrimoni Mundial del Ministeri de Cultura, al Museu de Menorca. Glosat a càrrec de Soca de Mots. Tast de cervesa Talaiòtica (Grahame Pearce) i dolç talaiòtic (Ca Na Maru). Inscripcions a través del web del Museu de Menorca.
 
21
Abr
Visita a Calescoves i a la cova des Jurats amb Margarita Orfila, arqueòloga i presidenta de l’Ateneu de Maó. Explicacions sobre la necròpolis a càrrec de Cristina Bravo i Irene Riudavets (Nurarq). Inscripcions fins el 19 d’abril a les 12 h. 
 
04
Mai
La Universitat de les Illes Balears organitza una ruta guiada de Cornia Nou a Talatí de Dalt a càrrec d’Antoni Ferrer Rotger, director de l'Agència Menorca Talaiòtica. 


Activitats finalitzades
 
17
Abr
Presentació del llibre Prehistoria de Mujeres, que en paraules de la pròpia autora, ens ralla de les “dones d’avui i de com la història ens ha situat en llocs secundaris”. A càrrec de Marga Sánchez Romero, professora de la Universitat de Granada i Pastwomen.
 
14
Abr
Visita guiada a Son Catlar dins el programa d'activitats per celebrar el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics. Explicacions a càrrec de Maria José León, directora del Museu Municipal de Ciutadella-Can Saura i codirectora de les excavacions al jaciment. 
 
11
Abr
Conferència de Miquel À. Limón sobre l'arqueòloga Maria Petrus dins el cicle de Memòria Popular del Fòrum i Centre d'Estudis Locals d'Alaior.
 
06
Abr
Can Saura organitza visites guiades al museu. L’exposició permanent, situada a l’edifici històric de Can Saura, es divideix en dos pisos i quinze sales, i disposa d’un important fons de caràcter arqueològic. Destaquen les col·leccions recuperades de la cova des Mussol i de la cova des Càrritx. 
 
04
Abr
Aquest és el vuitè títol de la col·lecció Sitjot, un recorregut pel llarg procés de la candidatura que va culminar amb la declaració com a patrimoni mundial. La presentació es farà a l'Institut Menorquí d'Estudis, Maó. 
 
04
Abr
Crea el teu recinte de taula amb aquesta tècnica contemporània al museu de Can Saura, Ciutadella. Taller per a filletes i fillets d'entre 8 i 12 anys.
 
30
Mar
Can Saura organitza visites guiades al museu. L’exposició permanent, situada a l’edifici històric de Can Saura, es divideix en dos pisos i quinze sales, i disposa d’un important fons de caràcter arqueològic. Destaquen les col·leccions recuperades de la cova des Mussol i de la cova des Càrritx. 
 
24
Mar
Visitarem la necròpolis de Calescoves, on s’explicaran les darreres novetats sobre l’estudi dels hipogeus de Menorca. A càrrec de Sonia Carbonell, doctora en arqueologia.
Inscripció prèvia a partir del 8 de març. Organitza el Museu de Menorca. 
 
22
Mar
Descobrirem com s’han desenvolupat les excavacions i quins han estat els primers resultats de la investigació arqueològica. A càrrec de les codirectores, Margalida Coll i Sonia Carbonell. Organitza el Museu de Menorca. 
 
16
Mar
Taller per a adults. Crea la teva tassa amb decoració talaiòtica al museu de Can Saura. 
 
09
Mar
Visita guiada a l'exposició "A peu i amb bicicleta per Menorca. Mascaró Pasarius, la forja d'un investigador", i activitat posterior sobre el mapa de Menorca realitzat per Mascaró Pasarius. Organitzat per Can Saura i el Museu de Menorca.
 
02
Mar
Aquest és el vuitè títol de la col·lecció Sitjot, un recorregut pel llarg procés de la candidatura que va culminar amb la declaració com a patrimoni mundial. La presentació es farà al Cercle Artístic de Ciutadella. 
 
16
Feb
El Cercle Artístic de Ciutadella organitza el Cicle Menorca Talaiòtica. Aquesta conferència anirà a càrrec d'Antoni Ferrer, director de l'Agència Menorca Talaiòtica. 
 
14
Feb
Els protagonistes seran el patrimoni cultural i el paisatge amb la participació de diferents experts, entre els quals hi ha Antoni Ferrer, director de l'Agència Menorca Talaiòtica, amb la ponència "Què implica la declaració de la cultura talaiòtica com a patrimoni mundial per a la Reserva de Biosfera?".
 
 
Fins 16
Mar
L'exposició vol acostar als ciutadans la figura d'un investigador autodidacta i descobrir tota la feina, esforç i dedicació que va caracteritzar Pasarius. Aquesta exposició es podrà visitar a Maó fins dia 16 de març.
 
02
Feb
Aquest curs sobre Menorca Talaiòtica tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 de febrer. Organitzat per l'Institut Menorquí d'Estudis i la Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei (UIMIR). 
 
02
Feb
Alicia Castillo explicarà a l'Ateneu de Maó els resultats de la investigació sobre la interpretació i percepció social del patrimoni arqueològic de l'illa de Menorca realitzats entre els anys 2022-2023.
 
24
Gen
El director de l'Agència Menorca Talaiòtica, Antoni Ferrer, participarà a la taula de debat inaugural de la iniciativa Mujeres y Turismo de la Asociación Mujeres para el Diálogo y la Educación. 
 
 
21
Gen
Visita al jaciment talaiòtic de Torelló amb el Museu de Menorca, on coneixerem les excavacions arqueològiques que s’hi han duit a terme al llarg del segle XX.
 
Fins 20
Gen
Exposició sobre Mascaró Pasarius del 17 de novembre al 20 de gener de 2024 a la Sala Municipal d'exposicions del Roser, Ciutadella. 
 
13
Gen
Vine a fer una visita guiada a l'exposició "A peu i amb bicicleta per Menorca. Mascaró Pasarius, la forja d'un investigador" i descobreix el mapa de Menorca realitzat per aquest investigador.
 
21
Des
L’Agència Menorca Talaiòtica i Nurarq organitzen tres visites guiades al recinte de taula oest de So na Caçana el 21, 22 i 23 de desembre, dies en què tindrà lloc un esdeveniment arqueoastronòmic molt especial que podria indicar que el sol era una de les divinitats del panteó talaiòtic. 
 
19
Des
Conferència a l'Ateneu de Maó sobre el fenomen arqueoastronòmic de la hierofania a So na Caçana. A càrrec de les arqueòlogues Irene Riudavets i Cristina Bravo. 
 
17
Des
Visita un dels poblats talaiòtics amb el conjunt de cases més impressionant, també conegudes com a cercles, i on varen excavar arqueòlegs com Joan Flaquer o Maria Lluïsa Serra.
 
16
Des
Descobreix el famós mapa realitzat per Josep Mascaró Pasarius de la mà de l’arqueòleg del Museu Octavi Pons Machado al Museu de Menorca. 
 
15
Des
Xerrada a càrrec de les arquèologues Cristina Bravo i Irene Riudavets a Can Saura on s'exposaran les característiques principals i resultats dels diferents projectes sobre l'ús d'aquests espais religiosos exclusius de Menorca. 
 
14
Des
Talaiòtica, la primera cervesa menorquina. Xerrada a càrrec de Montserrat Anglada, Octavi Pons, Bruno Parés i Damià Ramis (Museu de Menorca).
 
 
03
Des
Excursió del programa "Som Talaiòtics?" 2023 a So na Caçana i Torrellisar Vell. Aquesta excursió s’emmarca en els actes de celebració de la inscripció de la Menorca Talaiòtica a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.  
 
16
Nov
Xerrada sobre el projecte arqueològic del poblat de navetes d'Es Coll de Cala Morell, a càrrec de Damià Ramis (membre del projecte d'investigació Entre Illes).
 
11
Nov
Taller per a adults. Crea la teva tassa amb decoració talaiòtica al museu de Can Saura. 
 
05
Nov
Excursió del programa "Som Talaiòtics?" 2023 a Son Catlar. Aquesta excursió s’emmarca en els actes de celebració de la inscripció de la Menorca Talaiòtica a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. 
 
03
Nov
Enguany les activitats d'aquestes jornades giren al voltant de la figura de Josep Mascaró Pasarius i les seves aportacions en arqueologia, toponímia, cartografia, edició i història de Menorca. 
 
01
Nov
Taller per reconstruir els rituals més enigmàtics de la prehistòria de Menorca a partir dels objectes trobats a la cova des Pas.
 
31
Oct
Exposició:
Morir a Menorca
Descobreix el gabinet d'antropologia del Museu de la mà d'una antropòloga que ens explicarà el que sabem dels nostres avis i àvies gràcies als estudis dels ossos humans.
 
31
Oct
Visita nocturna a les coves de la necròpolis de Cala Morell amb les arqueòlogues Majo León i Elena Sintes, una activitat organitzada per Can Saura.
 
26
Oct
La cervesa neolítica Encantada. Xerrada i tast de la cervesa a càrrec de membres del col-lectiu d'investigació CIPAG.
 
 
21
Oct
L'equip d'investigadors del Projecte Entre Illes organitza una visita guiada al poblat costaner del Coll de Cala Morell aquest dissabte, 21 d'octubre, a les 11 h. 
 
19
Oct
Conferència a càrrec de Vicente Lull, Rafael Micó i Cristina Rihuete Herrada, equip coordinador del grup ASOME (Arqueoecologia Social Mediterrània).
 
06
Oct
Aquest espectacle de llum i música forma part de les accions per celebrar la recent inscripció de Menorca Talaiòtica a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.
 
01
Oct
Excursió del programa "Som Talaiòtics?" 2023 a Trepucó, Cornia Nou i Santa Anna. Aquesta excursió s’emmarca en els actes de celebració de la inscripció de la Menorca Talaiòtica a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. 
 
29
Set
Menorca és Destí i Reserva Starlight, un reconeixement adquirit per la qualitat del cel nocturn gràcies a l'escassa contaminació lumínica, cosa que fa que puguem gaudir de cels increïblement estrellats. Foto: Antoni Cladera.
 
 
29
Set
El Consell Insular de Menorca organitza l’acte per celebrar que Menorca Talaiòtica és patrimoni mundial de la UNESCO el proper 29 de setembre, a partir de les 20 h, a Son Catlar, Ciutadella. 
 
29
Set
Xerrada a càrrec de Juan Antonio Belmonte Avilés, arqueoastrònom i un dels redactors de l'expedient de la candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial. 
 
27
Set
Descobreix Torralba d'en Salort de la mà d'un dels arqueòlegs que hi treballen. Coneix tota la història de les investigacions arqueològiques al poblat. Tots els dimecres de juliol, agost i setembre.
 
13
Set
Experiència organitzada per Nurarq que combina l'arqueoastronomia i l'arqueologia en un jaciment increïble: el poblat talaiòtic de Son Catlar. Foto: Antoni Cladera.
 
13
Set
Descobreix Torralba d'en Salort de la mà d'un dels arqueòlegs que hi treballen. Coneix tota la història de les investigacions arqueològiques al poblat. Tots els dimecres de juliol, agost i setembre.
 
06
Set
Descobreix Torralba d'en Salort de la mà d'un dels arqueòlegs que hi treballen. Coneix tota la història de les investigacions arqueològiques al poblat. Tots els dimecres de juliol, agost i setembre.
 
02
Set
Excursió del programa "Som Talaiòtics?" 2023 a Torralba d'en Salort, una iniciativa del Consell Insular de Menorca, el GOB i Amics del Museu de Menorca.
 
31
Ago
Menorca és Destí i Reserva Starlight, un reconeixement adquirit per la qualitat del cel nocturn gràcies a l'escassa contaminació lumínica, cosa que fa que puguem gaudir de cels increïblement estrellats. Foto: Antoni Cladera.
 
 
31
Ago
La diversió, el bon humor i el rigor històric s'han posat a treballar per oferir-te una visita teatralitzada al museu. Et proposam una manera diferent de conèixer la història de Menorca de la mà dels components de Teatre de Xoc.
 
 
30
Ago
Descobreix Torralba d'en Salort de la mà d'un dels arqueòlegs que hi treballen. Coneix tota la història de les investigacions arqueològiques al poblat. Tots els dimecres de juliol, agost i setembre.
 
24
Ago
L'equip d'investigadors d'Amics del Museu de Menorca organitza una visita guiada al conjunt tardomedieval de Torralba d'en Salort el dijous 24 d'agost, a les 19 hores.
 
23
Ago
Descobreix Torralba d'en Salort de la mà d'un dels arqueòlegs que hi treballen. Coneix tota la història de les investigacions arqueològiques al poblat. Tots els dimecres de juliol, agost i setembre.
 
22
Ago
Descobriu la prehistòria de Menorca i els secrets de Torralba a través d'una experiència única. Tots els dimarts, dijous i dissabtes dels mesos de juliol i agost.
 
16
Ago
Experiència organitzada per Nurarq que combina l'arqueoastronomia i l'arqueologia en un jaciment increïble: el poblat talaiòtic de Son Catlar. Foto: Antoni Cladera.
 
16
Ago
Descobreix Torralba d'en Salort de la mà d'un dels arqueòlegs que hi treballen. Coneix tota la història de les investigacions arqueològiques al poblat. Tots els dimecres de juliol, agost i setembre.
 
15
Ago
Descobriu la prehistòria de Menorca i els secrets de Torralba a través d'una experiència única. Tots els dimarts, dijous i dissabtes dels mesos de juliol i agost.
 
09
Ago
Descobreix Torralba d'en Salort de la mà d'un dels arqueòlegs que hi treballen. Coneix tota la història de les investigacions arqueològiques al poblat. Tots els dimecres de juliol, agost i setembre.
 
08
Ago
Descobriu la prehistòria de Menorca i els secrets de Torralba a través d'una experiència única. Tots els dimarts, dijous i dissabtes dels mesos de juliol i agost.
 
02
Ago
Descobreix Torralba d'en Salort de la mà d'un dels arqueòlegs que hi treballen. Coneix tota la història de les investigacions arqueològiques al poblat. Tots els dimecres de juliol, agost i setembre.
 
01
Ago
Menorca és Destí i Reserva Starlight, un reconeixement adquirit per la qualitat del cel nocturn gràcies a l'escassa contaminació lumínica, cosa que fa que puguem gaudir de cels increïblement estrellats. Foto: Antoni Cladera.
 
 
01
Ago
Descobriu la prehistòria de Menorca i els secrets de Torralba a través d'una experiència única. Tots els dimarts, dijous i dissabtes dels mesos de juliol i agost.
 
26
Jul
Descobreix Torralba d'en Salort de la mà d'un dels arqueòlegs que hi treballen. Coneix tota la història de les investigacions arqueològiques al poblat. Tots els dimecres de juliol, agost i setembre.
 
25
Jul
Descobriu la prehistòria de Menorca i els secrets de Torralba a través d'una experiència única. Tots els dimarts, dijous i dissabtes dels mesos de juliol i agost.
 
20
Jul
Amics del Museu de Menorca organitza una jornada de portes obertes a Torre d'en Galmés per donar a conèixer les novetats de la campanya arqueològica 2023. 
 
20
Jul
La diversió, el bon humor i el rigor històric s'han posat a treballar per oferir-te una visita teatralitzada al museu. Et proposam una manera diferent de conèixer la història de Menorca de la mà dels components de Teatre de Xoc.
 
 
19
Jul
Descobreix Torralba d'en Salort de la mà d'un dels arqueòlegs que hi treballen. Coneix tota la història de les investigacions arqueològiques al poblat. Tots els dimecres de juliol, agost i setembre.
 
18
Jul
Descobriu la prehistòria de Menorca i els secrets de Torralba a través d'una experiència única. Tots els dimarts, dijous i dissabtes dels mesos de juliol i agost.
 
18
Jul
Visita comentada a les 10 peces més emblemàtiques amb l’objectiu d’explicar de forma clara i entretinguda els capítols més destacats de la història de Menorca. Tots els dimarts de juliol i agost, a les 11 h.
 
18
Jul
Visita comentada a les 10 peces més emblemàtiques amb l’objectiu d’explicar de forma clara i entretinguda els capítols més destacats de la història de Menorca. Tots els dimarts de juliol i agost, a les 12:30 h.
 
17
Jul
Experiència organitzada per Nurarq que combina l'arqueoastronomia i l'arqueologia en un jaciment increïble: el poblat talaiòtic de Son Catlar. Foto: Antoni Cladera.
 
13
Jul
Visita comentada a les 10 peces més emblemàtiques amb l’objectiu d’explicar de forma clara i entretinguda els capítols més destacats de la història de Menorca. Tots els dimarts de juliol i agost, a les 11 h.
 
12
Jul
Descobreix Torralba d'en Salort de la mà d'un dels arqueòlegs que hi treballen. Coneix tota la història de les investigacions arqueològiques al poblat. Tots els dimecres de juliol, agost i setembre.
 
11
Jul
Visita comentada a les 10 peces més emblemàtiques amb l’objectiu d’explicar de forma clara i entretinguda els capítols més destacats de la història de Menorca. Tots els dimarts de juliol i agost, a les 11 h.
 
11
Jul
Visita comentada a les 10 peces més emblemàtiques amb l’objectiu d’explicar de forma clara i entretinguda els capítols més destacats de la història de Menorca. Tots els dimarts de juliol i agost, a les 12:30 h.
 
11
Jul
Descobriu la prehistòria de Menorca i els secrets de Torralba a través d'una experiència única. Tots els dimarts, dijous i dissabtes dels mesos de juliol i agost.
 
10
Jul
L’acte tindrà lloc el proper dilluns, 10 de juliol, a partir de les 19:30h a Torralba d’en Salort. Allà es donarà a conèixer la guanyadora d’una beca d’estudis de 2.000 euros, el premi d’aquest certamen.
 
09
Jul
L'equip MAP –Menorca Archaeological Project– dirigit per professors de les Universitats de Boston University i SUNY Brockport, organitzen una visita el diumenge 9 de juliol, a les 19:30 hores.
 
06
Jul
Descobriu la prehistòria de Menorca i els secrets de Torralba a través d'una experiència única. Tots els dimarts, dijous i dissabtes dels mesos de juliol i agost.
 
05
Jul
Descobreix Torralba d'en Salort de la mà d'un dels arqueòlegs que hi treballen. Coneix tota la història de les investigacions arqueològiques al poblat. Tots els dimecres de juliol, agost i setembre.
 
04
Jul
“On s'alcen les pedres. La sorprenent cultura talaiòtica de Menorca, candidata a patrimoni de la humanitat” és el títol del nou curs que la UNED impartirà el 4 i 5 de juliol a Maó.
 
03
Jul
Menorca és Destí i Reserva Starlight, un reconeixement adquirit per la qualitat del cel nocturn gràcies a l'escassa contaminació lumínica, cosa que fa que puguem gaudir de cels increïblement estrellats. Foto: Antoni Cladera.
 
 
01
Jul
“Mort d’una ànima”, un concert de viola sola amb Raquel Roldán (Tarragona, 2000). Na Raquel, violista, ha preparat un programa musical sobre el pas del temps, la vida i la mort a la necròpolis de Cala Morell. 
 
17
Jun
“Light defense”, una instal·lació artística amb Kitty Vollmer. Na Catherina és una freak de la bioluminescència com a sistema de defensa de la vida. Bé, idò, té pensat muntar una instal·lació amb bioplàstics fosforescents fabricats per ella mateixa. 
 
15
Jun
Nou equips d’investigadors/es que actualment treballen a Menorca presentaran un estat de la qüestió dels estudis i anàlisis de projectes de recerca vinculats a les excavacions dels jaciments menorquins.
 
14
Jun
Experiència organitzada per Nurarq que combina l'arqueoastronomia i l'arqueologia en un jaciment increïble: el poblat talaiòtic de Son Catlar. Foto: Antoni Cladera.
 
11
Jun
"Tantos pasos como piedras”, una excursió i intervenció col·lectiva en el paisatge amb Irene Trapote. Na Irene, artista multidisciplinària, ens obrirà una caixeta de claus per entendre el paisatge a través del diàleg i la intervenció artística.
 
09
Jun
Visita guiada gratuïta per observar el cel nocturn al poblat talaiòtic de Trepucó. Organitzada pel Consell Insular de Menorca i l'Ajuntament des Castell.
 
04
Jun
“La geganta talaiòtica”, un sarau i contacontes geganter amb Maria Casadellà. Queden inaugurades les primeres festes majors a Torre d'en Galmés!
 
03
Jun
Excursió del programa "Som Talaiòtics?" 2023 a Cala Morell, una iniciativa del Consell Insular de Menorca, el GOB i Amics del Museu de Menorca.
 
21
Mai
Per celebrar el primer aniversari de Can Saura a Ciutadella, el museu municipal organitza aquesta infantil sobre la Cova des Càrritx.
 
19
Mai
Per celebrar el primer aniversari de Can Saura a Ciutadella, el museu municipal organitza aquesta visita guiada amb l'arqueòloga Elena Sintes. 
 
16
Mai
Xerrada dels membres de l'equip Modular al Museu Arqueològic Nacional de Madrid sobre les novetats del projecte d'investigació al jaciment de Son Catlar. 
 
13
Mai
“Terra endins”, un espectacle i taller de dansa tradicional menorquina amb Paula Planas, serà el primer esdeveniment del concurs a Talatí de Dalt. 
 
12
Mai
Visita guiada gratuïta per observar el cel nocturn al poblat talaiòtic de Trepucó. Organitzada pel Consell Insular de Menorca i l'Ajuntament des Castell.
Vol estar informat de les darreres novetats?
Subscriu-te al butlletí
Comparteix aquest contingut
     
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears Unesco Menorca Reserva de Biosfera
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS