Actualitat

Filtrar per:

 Actualitat
19
Jul

L’Agència Menorca Talaiòtica i Ràdio Menorca-SER produeixen una nova sèrie de deu capítols sobre la Menorca Talaiòtica en castellà que estarà disponible en obert i de forma gratuïta a diferents plataformes digitals.
 Actualitat
12
Jul
L’Agència Menorca Talaiòtica posa a disposició del públic aquest breu documental sobre les inscripcions que es troben en aquest santuari de la necròpolis de Calescoves. Realitzat per l’arqueòleg Bruno Parès, inclou la documentació en 3D d’aquests registres romans.
 Actualitat
28
Jun
El Consell Científic i el Consell Social de l'Agència Menorca Talaiòtica s'han reunit aquest matí per renovar els seus membres. A més, s'han escollit els dos representants de cadascun d'aquests òrgans al Consell Rector; el director de l'AMT ha presentat el pla de gestió; i el president de l'AMT i el conseller de Cultura ha explicat com serà el futur Centre d'Interpretació de Menorca Talaiòtica.
 Actualitat
18
Jun
“La cultura talaiòtica patrimoni mundial” és el títol del nou curs que la UNED impartirà de  l'1 al 3 de juliol. Observarem aquest patrimoni cultural des d'una perspectiva actual, considerant també les noves metodologies aplicades a l'estudi. Es pot seguir en línia o presencialment. 
 Actualitat
28
Mai
Menorca Talaiòtica ha participat amb gran èxit de convocatòria al festival de recreació històrica Tarraco Viva entre els dies 24 i 26 de maig. La delegació menorquina ha portat a terme diverses activitats per donar a conèixer el patrimoni mundial prehistòric de Menorca, aconseguint congregar a més de 1.700 persones.
 Actualitat
22
Mai
L’Agència Menorca Talaiòtica, el Museu de Menorca i el Museu de Can Saura organitzen aquest seminari el proper 14 de juny, en el marc de les Jornades Europees d’Arqueologia 2024. Durant aquesta jornada es vol aprofundir en la recerca científica, que ha servit per establir els valors excepcionals pels quals Menorca Talaiòtica va ser declarada patrimoni mundial el setembre del 2023.
 Actualitat
18
Mai

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Museu de Menorca i l’Agència Menorca Talaiòtica inauguren un nou espai d’exposició dedicat a la recent declaració com a patrimoni mundial. És fruit de la col·laboració entre el Govern Balear i el Consell Insular de Menorca, a través de l’Agència Menorca Talaiòtica i el Museu de Menorca.
 Actualitat
13
Mai
Menorca Talaiòtica torna a participar enguany en el festival de recreació històrica Tarraco Viva. La delegació menorquina presentarà diverses activitats entre el 24 i el 26 de maig en un escenari únic per donar a conèixer el patrimoni mundial prehistòric de Menorca. D’aquesta manera, es vol continuar amb la difusió de la Menorca Talaiòtica en l’àmbit estatal. 
 Actualitat
26
Abr
D'aquesta manera, l’Alianza ja compta amb els tres indrets patrimoni mundial de les Illes Balears: Serra de Tramuntana, Eivissa Biodiversitat i Cultura, i Menorca Talaiòtica. L'entitat es consolida amb la incorporació de nous membre a aquesta iniciativa que promou la cooperació entre els diferents béns patrimoni mundial d'Espanya, Portugal i Andorra.
 Actualitat
10
Abr
L’Agència Menorca Talaiòtica, en col·laboració amb el Museu de Menorca, el Museu de Ciutadella-Can Saura i l’Ateneu de Maó, organitza tres activitats per promoure la consciència sobre la riquesa del patrimoni cultural de la Menorca Talaiòtica.
 Actualitat
07
Mar
El nou plec de lectura està dedicat a Lluís Plantalamor, un dels arqueòlegs impulsors dels estudis sobre l'època talaiòtica de Menorca. El seu àmbit de recerca s’ha centrat en l’època prehistòrica de Menorca, principalment en el seu primer poblament (calcolític i edat del bronze). També s’ha de destacar la seva feina en l’elaboració de planimetries dels monuments prehistòrics. 

 
 Actualitat
02
Mar
El conseller de Cultura ha anunciat la creació del Centre d’Interpretació de la Menorca Talaiòtica a la seu del CIM de Ciutadella, que està previst sigui una realitat l’any 2025. Serà un punt de referència on s’unificarà tota la informació sobre els jaciments de la Menorca Talaiòtica, i estarà ubicat al costat de les oficines de l’Agència.
 
0
Vol estar informat de les darreres novetats?
Subscriu-te al butlletí
Comparteix aquest contingut
     
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears Unesco Menorca Reserva de Biosfera
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS