Arqueologia

Filtrar per:

 Arqueologia
20
Jul
L'equip ha continuat excavant una de les estructures domèstiques del conjunt, l’anomenada "Estructura 1". S’ha descobert com l’habitatge s’assenta sobre una serie de sitjots excavats a la roca.
 Arqueologia
18
Jul
La campanya de Menorca Archaeological Project (MAP) 2024, finalitzada aquesta setmana, ha continuat amb l'objectiu d'aprofundir l'estudi diacrònic de l'hàbitat a Torre d'en Galmés. Durant un mes, els investigadors s'han centrat en excavar una gran casa de l'alqueria andalusina del segle XIII, anomenada SPU 7.
 Arqueologia
30
Mai
Un equip encapçalat per Lua Valenzuela, investigadora de la Universitat de les Illes Balears, ha publicat recentment un nou article sobre mobilitat animal durant l’Edat del Bronze i del Ferro a les Illes Balears. Els resultats d’aquesta recerca es presentaran a les properes III Jornades Europees d’Arqueologia que se celebraran al Museu de Menorca el proper 14 de juny. 
 Arqueologia
20
Des
El Projecte Arqueològic Sant Agustí Vell ha encetat un nou projecte quinquennal que s’ha presentat avui, 20 de desembre, al mateix poblat talaiòtic de Sant Agustí. Els codirectors del projecte han presentat els avenços d’aquesta primera campanya centrada en acabar l’excavació de l’habitació adossada a l’Edifici Sud del Talaiot de Ses Bigues de Mata. 
 Arqueologia
26
Oct
Al llarg de les tres primeres setmanes d’octubre s’ha duit a terme una nova campanya arqueològica al poblat de navetes d’es Coll de cala Morell, centrada en l’excavació de la denominada Bassa Sud. Aquesta depressió artificial forma part d’una estructura hidràulica única a la prehistòria balear, formada per un conjunt de dos dipòsits per a la recollida d’aigua de pluja situats al centre del promontori. 
 Arqueologia
18
Ago
Es tracta d’una excavació programada inèdita fins al moment a Menorca i que permet documentar com era la vida rural dels repobladors cristians de l’illa després de la conquesta de 1287 i, per tant, el que és l’origen de bona part dels menorquins d’avui.
 Arqueologia
02
Ago
Aquesta mina de coure de l’edat del bronze és un dels pocs jaciments miners d’aquestes característiques en el sud d’Europa. Les comunitats prehistòriques de Menorca extragueren minerals de coure de la mina durant uns 900 anys.
 Arqueologia
14
Jul
A més d’aquestes restes, encara sense datar, l’equip d’Amics del Museu de Menorca ha trobat un conjunt de vaixella indígena i púnica ebusitana. El proper 20 de juliol, a les 19:30 h, està prevista una jornada de portes obertes per explicar al públic les novetats.
 Arqueologia
07
Abr
Es tracta de la primera prova directa trobada en humans a Europa, a partir de l'anàlisi de cabells que es van descobrir en aquesta cova funerària del període Naviforme. Foto: P. Witte
 Arqueologia
28
Mar
És la primera vegada que es documenta de forma precisa un fet d'aquest tipus emmarcat en el període de la Menorca Talaiòtica, concretament al recinte de taula oest del poblat de So na Caçana (Alaior). Foto: Antoni Cladera / Photopills
 Arqueologia
14
Mar
Complexització social i processos de canvi al I mil·lenni a.n.e. Una anàlisi de la societat menorquina a partir del registre funerari és el títol de la tesi que la historiadora i arqueòloga Sonia Carbonell ha presentat recentment a la Universitat d’Alacant.
 Arqueologia
20
Des
Aquest any, la campanya s’ha centrat en els exteriors de l’edifici oest del sector oest del poblat, la qual cosa ha permès recollir noves dades arqueològiques i millorar la visita del jaciment.
12
 
0
Vol estar informat de les darreres novetats?
Subscriu-te al butlletí
Comparteix aquest contingut
     
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears Unesco Menorca Reserva de Biosfera
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS