El Museu de Menorca torna a obrir les seves portes

Després de 6 mesos tancat, el Museu de Menorca torna a obrir les portes amb un museu renovat. La realització de la nova museografia, posterior a les obres de reforma que es van fer entre 2015 i 2016, ha suposat una inversió de 636,199,85 euros, finançats pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports del Govern Espanyol, i han fet possible la remodelació completa de l’exposició permanent del museu.

A la inauguració hi han assistit la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, la Presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el Ministre de Cultura del Govern Espanyol, José Guirao, el conseller de Cultura del Consell Insular, Miquel Àngel Maria, l’Alcaldessa de Maó, Conxa Juanola i la directora del Museu de Menorca, Carolina Desel.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha remarcat que “la materialització d’aquest nou projecte és un bon exemple de la cooperació entre les tres institucions implicades en la reforma del Museu. L’Estat, a través del Ministeri de Cultura, que n’és el seu titular. La Conselleria de Cultura del Govern Balear que gestiona el personal que està al servei del Museu; i el Consell Insular que assumeix la gestió directa, fent-la més propera als ciutadans de Menorca i a les seves entitats”.

El Conseller de Cultura del Consell, Miquel Àngel Maria, ha volgut destacar que “la culminació d’aquest projecte de reforma ha estat possible perquè cadascú des de la seva responsabilitat ha prioritzat l’objectiu que compartíem: el desig i la responsabilitat per tal que Menorca tengui el Museu que es mereix. Aquest nou museu és la millor carta de presentació per a mostrar al món el caràcter excepcional i únic de la Menorca Talaiòtica”.

Les obres han permès la reforma de l’exposició permanent situada a la primera i segona planta de l’edifici i l’adequació de les zones de recepció, les sales temporals, el taller de restauració, l’espai didàctic i un nou espai familiar.

Com ha explicat la directora del Museu, Carolina Desel, “la nova exposició permanent ha passat a ser un museu de la història de Menorca a partir d’unes àrees temàtiques que han elaborat diferents especialistes en arqueologia i en història de l’illa i que ens permetran comprendre l’evolució històrica de Menorca”.

Aquest projecte va ser ideat per l’empresa Kultura, Idees i Estratègies per al Patrimoni S.L i el treball executiu ha estat realitzat per l’empresa Croquis, Dissenys, Muntatges i Realitzacions, S.A.

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS