Posada en marxa del nou magatzem extern del Museu de Menorca

ImatgeEl fons del Museu de Menorca, format per més de 250.000 peces, té un nou espai de dipòsit i emmagatzematge d’objectes. A causa de l’increment del fons, bàsicament fruit de les excavacions arqueològiques que tenen lloc cada any a l’illa, el Consell Insular de Menorca i el Museu de Menorca han condicionat un nou magatzem. Aquest nou espai, situat en una nau propietat del Consell, ajudarà a descongestionar l’espai de magatzem de la seu del Museu.

El nou magatzem té un total de 203 m² i està dividit amb dues sales, una de magatzem i l’altre destinada acollir els investigadors i les tasques de conservació internes. Les dues sales disposen d’accés independent des de l’exterior amb la finalitat de poder treballar individualment en les dues dependències.

El magatzem disposa d’estanteries de mitja i baixa càrrega amb un total de 390 metres lineals. El material dipositat està format per: objectes lítics i ceràmics d’origen arqueològic, malacologia i el fons d'eines i màquines de l’antiga fàbrica Catisa, que constitueixen una important mostra de patrimoni industrial. Es tracta en tots els casos de materials que, tot i que requereixen un control d'humitat i temperatura per la seva correcta conservació, accepten uns paràmetres més amplis que altres materials com els orgànics, que continuaran dipositats al museu.

El nou espai s’ha dotat amb tots els sistemes adequats per garantir la millor conservació dels materials. S’ha instal·lat un sistema contra incendis i robatoris per tal d’assegurar el fons de tot intrusisme exterior. Al mateix temps s’ha elaborat un pla de conservació preventiva que inclou el control de paràmetres climàtics i el de les infestacions biològiques. Per tant, l'espai disposa dels elements necessaris per garantir aquestes condicions: deshumidificadors i registradors de dades.

Menorca disposa per tant d'un nou equipament, que garanteix la conservació i salvaguarda d'una part important del seu patrimoni històric.

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS