Presentació del nou expedient de Menorca Talaiòtica al Govern Balear

ImatgeEl divendres 23 d'octubre vam rebre la visita a Menorca de la consellera de Cultura del Govern Balear, Pilar Costa, acompanyada per la delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas per conèixer el contingut del nou expedient de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial. 

Les representants del Govern Balear van ser rebudes pel conseller de cultura del Cime, Sr, Miquel Àngel Maria, la directora Insular, Raquel Marquès. Durant l'acte van poder conèixer de la mà del coordinador de l'expedient, Sr. Cipriano Martín, com el nou expedient articula la proposta de Menorca com a patrimoni mundial per part de la UNESCO en nou àrees territorials que mostren els vestigis més excel·lents de l'illa que il·lustren les diferents maneres d'ocupació i ús del territori, la plasmació dels esquemes socials i religiosos i els processos de modelació del paisatge de l'illa i dels seus espais simbòlics durant aquesta època.
Posteriorment, Antoni Nicolau, redactor del pla de gestió, va explicar els mecanismes que es preveuen en el pla per garantir el manteniment i la millora del VUE, les condicions d’autenticitat i integritat dels béns de la Menorca Talaiòtica i del seu estat de conservació, així com enfortir la relació d’aquests béns amb la comunitat. 
Per la seva banda, Joaquim Pons, tècnic de Menorca Talaiòtica, va presentar les bases per la creació de l’Agència Menorca Talaiòtica que tindrà les funcions d’elaborar propostes, promoure la recerca, conservació, difusió, restauració i formació sobre els valors del patrimoni arqueològic, dur a terme el pla de gestió i  fomentar la participació i la cooperació social, entre altres.

La consellera va reiterar el recolzament a Menorca Talaiòtica i va destacat la implicació del Govern Balear en la consecució de la candidatura.


 

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS