Els talaiots de Menorca es tornen a encendre pels Drets Humans

ImatgeDissabte, dia 15 de gener, el Consell Insular de Menorca s’adhereix per quart any consecutiu, a la iniciativa original del Consell Insular de Mallorca “Encesa de Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània: Un cant pels Drets Humans”. Una acció que s’inclou al programa d’activitats del Dia de Menorca, ja que és un acte obert al públic.

L’objectiu és, per una banda, sensibilitzar la ciutadania en la defensa dels drets humans, com a suport de les persones refugiades que es veuen obligades a emigrar per a trobar noves llars; i per altra banda, aprofitar i recrear el que podria haver estat la comunicació visual entre assentaments talaiòtics durant la prehistòria de Menorca. 

Els talaiots de Menorca s’encendran dissabte, dia 15 de gener, a les 13 h amb bengales de fum i a les 18:30 h amb bengales de llum, de manera simultània a altres indrets de la Mediterrània com Mallorca, Eivissa i Formentera, alguns punts de la península (a Andalusia, Comunitat Valenciana i Catalunya), i altres punts de Grècia o el nord d’Àfrica. 

A Menorca s’encendran al voltant d’una trentena de talaiots dels municipis de Ciutadella, Ferreries, Es Migjorn Gran, Alaior, Maó, Sant Lluís i Es Castell. S’encarregaran d’encendre els talaiots entitats de l’illa i persones a títol personal que s’han volgut sumar a aquesta iniciativa.

alt textL’acte central serà al jaciment de Son Catlar (Ciutadella), on es llegirà el manifest de la causa (per part de representants d’Amnistía Internacional i el Fons Menorquí de Cooperació), i la cantant ciutadellenca Clara Gorrias interpretarà “Viatge a Ítaca” de Lluís Llach, a les 13 h.

Dels 28 talaiots que es preveu encendre, es recomana assistir a l’encesa als jaciments de Son Catlar o Montefí (a Ciutadella), Binicodrell (as Migjorn Gran), Torre d’en Galmés (a Alaior) o Talatí de Dalt o Trepucó (a Maó), perquè són els punts de més fàcil accés i millor visibilitat.

Per a més informació podeu contactar amb l’organització a través del correu talaiotsdretshumans@gmail.com o telefònicament amb Miquel López (666731072) o Cecília Ligero (679570372).

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS