Acte de cloenda de Becatalaiotica a Torralba d’en Salort

cloenda becatalaiotica 2022Becatalaiotica tancarà la seva sisena edició el proper 11 de desembre, a partir de les 11 h, amb un acte de cloenda al jaciment de Torralba d’en Salort. Allà es donarà a conèixer el guanyador/a d’una beca d’estudis de 2.000 euros, el premi d’aquest certamen organitzat per l’Associació d’Amics del Museu de Menorca amb el suport del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca.

A banda de desvelar el nom del guanyador/a, s’han programat diverses activitats per tancar aquesta edició 2022:

  • A partir de les 11 h: exposició dels objectes utilitzats als esdeveniments de Becatalaiotica 2022.
  • A partir de les 11 h: creació d'un mural en directe on tothom està convidat a participar i del qual posteriorment es faran bosses de tela.
  • De les 11:30 a 12:30 h: visita a l'excavació de  l’edifici “postmedieval” de Torralba d’en Salort, un dels projectes arqueològics de l'Associació d'Amics del Museu de Menorca. Es donaran detalls de la campanya realitzada aquest mes d’agost.
  • 12:45 h: entrega del premi Becatalaiotica 2022.
  • De 13:45 a 15 h: música i piscolabis.

alt textBecatalaiotica és un projecte cultural original de l'Associació d'Amics del Museu de Menorca en el qual cinc persones d'entre 18 i 28 anys, després de passar dues fases de selecció prèvies, presenten una proposta d'esdeveniment o activitat de caràcter lliure, alternativa i original, a diferents jaciments arqueològics de Menorca.

L'únic condicionant que tenen les persones participants és el d'emprar com a teló de fons i font d'inspiració la Menorca Talaiòtica. La persona guanyadora rep una beca d'estudis de 2.000 €, finançada pel Consell Insular i la Fundació Illes Balears.

Aquest any, s'han presentat propostes diverses, originals i molt innovadores: l’espectacle musical de Miquel López; la performance d’Adela Lafuente; la lectura i anàlisi d'un poema antic que podria desxifrar l'origen dels primers pobladors a Menorca a càrrec de Carles Martínez, i les dues intervencions artístiques en el paisatge de Maria Riera i Ariana Ruíz, que no ens han deixat indiferents.

El públic assistent ha votat cadascuna d'aquestes propostes, guiat per l'opinió i els comentaris d'un comitè d'experts en cultura de Menorca format per: Anna Gornés, gestora cultural; Martí Andreu, arquitecte paisatgista; Carmen Lara, arqueòloga; Cecília Ligero, restauradora; Quim Pons, arqueòleg; i Maria Cardona, guia turística.


Convocatòria Becatalaiotica 2023

Com a novetat, el mateix dia que s’entregui el premi també s’obrirà la convocatòria per presentar-se a Becatalaiotica 2023. Totes les persones interessades es podran inscriure a través d’un formulari que es publicarà a partir del 12 de desembre a les xarxes socials del certamen (@becatalaiotica, a Instagram i Facebook) i a la web de Menorca Talaiòtica.

Per assistir a l’acte de cloenda, us podeu apuntar a través de beca@menorcatalayotica.info o via Whatsapp al 608 16 39 34.

 
Vol estar informat de les darreres novetats?
Subscriu-te al butlletí
Comparteix aquest contingut
     
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears Unesco Menorca Reserva de Biosfera
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS