Jornades: Curs d'estiu sobre Menorca Talaiòtica a la UNED

sa torreta tramuntana04 Jul

“On s'alcen les pedres. La sorprenent cultura talaiòtica de Menorca, candidata a patrimoni de la humanitat” és el títol del nou curs que la UNED impartirà el 4 i 5 de juliol a Maó. Aquest nou curs de la UNED dedicat a la Menorca Talaiòtica compta amb la participació del coordinador de la candidatura, Cipriano Marín, i arqueòlegs locals com ara Margarita Orfila, Antoni Ferrer, Montserrat Anglada, Irene Riudavets i Cristina Bravo. El curs vol presentar una visió àmplia i multidisciplinària de la cultura talaiòtica. La matriculació començarà a partir del 17 de maig. L'assistència pot ser presencial o en línia (en directe o en diferit).

Els objectius són: conèixer els trets fonamentals i diferenciadors de la cultura talaiòtica de Menorca; inscriure aquestes manifestacions a l'àmbit del megalitisme a la Mediterrània; relacionar les manifestacions culturals de la prehistòria amb els aspectes mítics i les recreacions en la ficció; i relacionar els valors patrimonials amb un nou concepte de turisme sostenible.



Programació

Dimarts, 4 de juliol
09.30-11.30 h. Art i simbolisme durant la prehistòria recent a la Mediterrània occidental. Per Martí Mas Cornellà. Professor de Prehistòria. UNED.

12.00-14.00 h. La cultura talaiòtica a Menorca i Mallorca.
Per Montserrat Anglada Fontestad. Arqueòloga. Museu de Menorca.

16.30-18.30 h. Un altre turisme és possible. La candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial. Per Cipriano Marín Cabrera. Coordinador de la candidatura de Menorca Talaiòtica. UNESCO.

18.30-20.30 h. Les pedres parlen. Mite, màgia i llegenda.
Per Carlos Garrido Torres. Periodista i escriptor.

Dimecres, 5 de juliol
09.30-11.30 h. Les peculiaritats de la cultura talaiòtica a Menorca. Navetes, taules i cercles. Per les arqueòlogues Irene Riudavets González i Cristina Bravo Asensio.

12.00-14.00 h. Els foners baleàrics, els senyors del llançament.
Per Margarida Orfila Pons. Catedràtica emèrita d'Arqueologia. Universitat de Granada.

16.30-18.30 h. Juan Ramis i Ramis, pioner dels estudis sobre prehistòria a Espanya. Per Antoni Ferrer Rotger. Arqueòleg.

18.30-20.30 h. El monòlit inaudit. La Prehistòria a la literatura, el cinema i els còmics. Per A. Francesc Mesperuza Rotger. Periodista i Professor Tutor. UNED Illes Balears.

 
Vol estar informat de les darreres novetats?
Subscriu-te al butlletí
Comparteix aquest contingut
     
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears Unesco Menorca Reserva de Biosfera
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS