Menorca celebra el nomenament com a patrimoni mundial


  
 
La celebració del nomenament de Menorca Talaiòtica com a patrimoni mundial ha congregat mig miler de persones al poblat talaiòtic de Son Catlar (Ciutadella), en un fosquet ple d’emoció i talent menorquí.

Encapçalat pel president del Consell Insular de Menorca, Dolfo Vilafranca, l’equip de govern hi ha acudit al complet. El conseller de Turisme, Jaume Bauzà, ha estat el representant del Govern balear. En la seva intervenció, Bauzà ha volgut agrair als menorquins “haver sabut conservar aquest patrimoni impressionant, que és l’orgull de tots vosaltres quan milers de visitants s’hi acosten i hi queden meravellats”. Citant a l'escriptor Àngel Ruiz i Pablo, ha afegit: “La majestuositat de la Menorca Talaiòtica meravellà Ruiz i Pablo i ens meravella encara avui a nosaltres. Que aquesta declaració de la UNESCO serveixi perquè siguin molts més els qui ho facin a partir d’ara”.

Per la seva banda, Vilafranca ha afirmat: “Hem tornat de Riad amb la distinció de la UNESCO perquè tenim un patrimoni valuós i únic en l’àmbit local i mundial, perquè tenim la voluntat de preservar-lo per a la posteritat, d’investigar-lo de manera permanent i de donar-lo a conèixer a tota la societat".

L’oposició ha estat representada pels consellers Bàrbara Torrent (PSOE) i Josep Mercadal (Més per Menorca), entre d'altres representants polítics. També han estat presents a l’acte els dos exconsellers de Cultura, Miquel Àngel Maria, Joan Lluís Torres i Maruja Baíllo, a més de l’expresident del Consell Marc Pons. La batllessa de Ciutadella, Juana Mari Pons; l’alcalde de Maó, Héctor Pons, i Pedro Pons Huguet, alcalde de Ferreries, també han assistit a l’acte.
 

Una nit de música

De la mà de l’artista Àngels Anglada com a mestra de cerimònies, la vetllada ha començat amb un glossat a càrrec de Moisès Coll i Miquel Llufriu a la guitarra, i ha acabat amb l’actuació del baix baríton Simón Orfila i la soprano Rosalía Cid, acompanyats al piano per Alejandro Calafat. El repertori interpretat per Orfila i Cid ha comptat amb peces operístiques com “La Calunnia”, de Il Barbiere di Siviglia de Rossini, i clàssics populars com “Sa balada d’en Lucas”, d’Ortega Monasterio.

 

 
Vol estar informat de les darreres novetats?
Subscriu-te al butlletí
Comparteix aquest contingut
     
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears Unesco Menorca Reserva de Biosfera
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS