Menorca acollirà els dies 27 i 30 d'abril el Congrés de Prehistòria i Protohistòria de la Mediterrània Occidental

Menorca acollirà els dies 27 i 30 d'abril el Congrés de Prehistòria i Protohistòria de la Mediterrània Occidental.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és posar al dia els coneixements sobre el segon i primer mil·lenni a.C. i donar a conèixer els resultats de les investigacions realitzades durant els últims anys, així com potenciar la candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco de la Menorca Talaiòtica.

El programa inclou diverses conferències com una sobre les pràctiques de reutilització de sepultures megalítiques durant l'Edat de Bronze al sud-est de la Península Ibèrica, que anirà a càrrec de Gonzalo Aranda Giménez, de la Universitat de Granada.

Així mateix, Francisco Contreras Cortés, també de la Universitat de Granada, parlarà als assistents sobre el poblat argàric de Peñalosa, en Jaen, i Manuel Calvo, de la Universitat dels Illes Balears (UIB) oferirà una xerrada sobre la connectivitat i mobilitat entre les Balears durant el bronze final.

També, Gonzalo Ruiz Zapatero, de la Universitat Complutense de Madrid, impartirà una ponència sobre les pràctiques socials i rituals en la primera Edat del Ferro i Arturo Ruiz Rodríguez, dela Universitat de Jaén, oferirà una conferència sobre el llinatge gentilici clientelar a través dels paisatges de la mort.

El congrés inclou també altres activitats complementàries com excursions i visites a jaciments talaiòtics de l'illa, així com una visita guiada per Maó.

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS